Superster

Uit B&G Wiki
Periode2006
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreSpelprogramma, Showprogramma
Decennia2000-2009
Lengte52'00
Mediumtelevisie
TriviaTrivia

Superster (2006) titel.jpg Superster (2006).jpg

Beschrijving

Zoektocht naar nieuw presentatietalent. Na een auditieronde worden zes kandidaten geselecteerd. Deze drie mannen en drie vrouwen gaan met elkaar de strijd aan om de nieuwe allround presentator van de TROS te worden. Via presenteeropdrachten wordt hun talent getest. De opdrachten hebben betrekking op verschillende programmagenres: entertainment, informatief, interview, performance en reportage. Daarnaast is er een verrassingsopdracht die door Reinout Oerlemans wordt gepresenteerd

Een professionele jury, bestaande uit regisseur Egbert van Hees, juryvoorzitter en presentatiecoach Simone van den Ende en presentator Jaap Jongbloed, bepaalt wie van de kandidaten per aflevering afvalt en wie er uiteindelijk in de finale komt. Ook de kijkers thuis hebben inspraak, want zij kunnen de kandidaten publiekssterren toekennen en in de finale telefonisch meebeslissen wie de winnaar wordt.

De opdrachten vragen het uiterste van de kandidaten. Ze moeten kinderen interviewen, hondenmode showen en bijna een vogelspin aanraken. Een goede presentator gaat niets uit de weg.

Angela Esajas heeft dit programma uiteindelijk gewonnen.

Makers

Presentatie Jaap Jongbloed

Jury Simone van den Ende, Egbert van Hees, Jaap Jongbloed

Productie David Slager

Gedelegeerd producent Remco Garcia

Uitvoerend producent Désirée de Jongh

Producent Reinout Oerlemans

Eindredactie Joosje de Boer

Samenstelling Simone van den Ende, Egbert van Hees, Jaap Jongbloed

Eyeworks, TROS