Trivia:Opsporing verzocht

Uit B&G Wiki
  • Presentator Will Simon is tussen 1982 en 1991 intensief betrokken bij Opsporing verzocht. In 1989 schrijft hij een boek over het programma. Zijn ruime ervaring met politiezaken en het plezier in het schrijven brengt hem ertoe politieromans te gaan schrijven. Vanaf 1991 verschijnen er van zijn hand twaalf zogeheten Kamer 119-politieromans. Titels in deze reeks zijn onder meer Moord in de Stopera en Moord op de Andromeda. (Bron: Beeld en Geluid archief)
  • In 1976 wordt aandacht geschonken aan de moord op de elfjarige Angela Mangot. Angela is voor het laatst gezien op 5 oktober 1975 op Amsterdam Centraal Station. Enkele dagen later is haar lijkje gevonden. De oproep lijdt helaas niet tot de oplossing van de zaak. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries besteedt eind 1995 opnieuw aandacht aan de zaak. Dit op verzoek van Angela's zusje Olga. De uitzending leidt tot een groot aantal tips, maar de gouden tip zit er niet tussen: de moord blijft onopgelost. (Bron: Beeld en Geluid archief)
  • Vanaf februari 1997 staat Dirk Kuin Nelleke van der Krogt bij in Opsporing verzocht. Eind 1999 moet hij zijn werkzaamheden staken wanner hij ernstig ziek wordt. Hij kondigt op televisie aan dat hij zijn werkzaamheden zal neerleggen. Kuin overlijdt op 9 februari 2000. (Bron: Beeld en Geluid archief)
  • In 1982 laait de discussie op over het bestaansrecht van het programa. In Sonja op vrijdag leidt Sonja Barend een discussie tussen professor van der Meulen en presentator Jaap van Meekren. De professor meent dat in het programma een "schandelijke..jacht op mensen wordt teweeggebracht". Van Meekren meent dat niet de AVRO wetsovertreders tracht op te sporen, maar dat iedere staatsburger het recht heeft de overheid te helpen. De minister van justitie en de AVRO besluiten, gezien de bemoedigende resultaten, met het programma door te gaan. (Bron: Beeld en Geluid archief)
  • Op 16 oktober 2012 wordt de 1000e aflevering uitgezonden.


Terug naar productie