Trivia: RTL-Omroepers

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
  • De Luxemburgse Maggie Honlitor verzorgt de allereerste omroepbeurt op RTL Véronique, wanneer de zender van start gaat op 2 oktober om kwart voor vier.
  • Anniko van Santen terugdenkend aan haar tijd als omroepster: "Het was een bizarre tijd. Omdat RTL een Luxemburgse organisatie was, moesten de omroepsters vanuit Luxemburg opereren. Op vrijdag treinde ik met een koffer vol schoolboeken naar Luxemburg, waar ik dan moest werken in de grote RTL-villa. Er zaten alleen maar Luxemburgse technici, die geen woord Nederlands verstonden. De autocue, waarvan de presentator zijn tekst afleest, was nog een papiertje dat onder een cameraatje werd gedraaid en werd geprojecteerd. Ik moest steeds aan die technici uitleggen hoe het laatste Nederlandse woord van mijn tekstje werd uitgesproken, zodat zij wisten wanneer ze de band voor het volgende programma konden starten."
    (bron: Haagse Courant 17 maart 2005)
  • Ruud Hendriks programmadirecteur van Véronique zegt in een interview. ´We hebben besloten het voorbeeld van de VPRO en BBC te volgen. We zullen ´s avonds de programma´s alleen buiten beeld van een inleidende tekst voorzien. Onze omroepsters worden nu ingeschakeld bij de presentatie van het blok kinderprogramma´s, dat s´middags te zien is.

(bron: Nieuwsblad van het Noorden, 14 februari 1990)

Terug naar het overzicht