Tuinieren met de natuur

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode1999
Beschikbaar in archiefBeeld en geluid
GenreNatuurprogramma, Informatief
Decennia1990-1999
Lengte25' per aflevering
Mediumtelevisie


Beschrijving

Tuinieren met de natuur is een informatieve tuinierserie van Teleac waarin verscheidene onderwerpen die betrekking hebben op tuinieren worden besproken. In elke aflevering komen amateurtuinders aan het woord, die hun kennis en inzichten delen met de kijker. Er zijn in totaal zeven afleveringen gemaakt die ieder een ander aspect van de tuin behandelen.

Tuinieren met de natuur wordt voor het eerst vertoond in 1999 en wordt in 2004 herhaald. De serie is gemaakt in samenwerking met de Vlinderstichting en het Centrum voor Natuur- en Milieu- edukatie.

De eerste aflevering, “De andere tuin”, gaat over de wilde natuurtuin. Er komen verschillende wilde-natuur-liefhebbers aan het woord over hun passie voor de wilde natuurtuin. Centraal staan de twee tuinliefhebbers Koos de Vos en Jos Fontaine. De aflevering is op locatie gefilmd in hun beider tuinen, waarbij aan de hand van voorbeelden de verscheidene elementen van een natuurtuin worden besproken. Zo wordt besproken en getoond hoe je een natuurtuin het beste opzet en onderhoudt. Hierbij draait het er vooral om de natuur zijn eigen gang te laten gaan, en het menselijk ingrijpen tot een minimum te beperken.

Makers

Samenstelling Marianne Spermon, Yvette de Groot

Montage Henry Hekman

Geluidnabewerking Hans Dreijer

Projectmanager Marianne Spermon

Regie Yvette de Groot

Teleac