Wim Maatman

Uit B&G Wiki
Wim Maatman

NaamWim Maatman
Geboren,
Functiesscript-editor
Bekend vanVreemde praktijken, In de Vlaamsche Pot
Periode actief1990-heden
Werkt samen metAddy Weijers, Henk-Jan van Harten

Wim Maatman in de media
Oeuvre van Wim Maatman

Na de middelbare school studeert Wim Maatman Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Nijmegen, met als specialisatie Audiovisuele Communicatie bij Addy Weijers. In 1990 kan hij na zijn studie direct aan de slag als script-editer bij de KRO en John de Mol Producties. Daar begeleidt hij 3 jaar lang in dramaturgisch opzicht series als Vreemde praktijken, In de Vlaamsche Pot en Ik ben je moeder niet....

Vervolgens richt Wim met Henk-Jan van Harten het communicatie-adviesbureau Maatman & Van Harten op. Met het bureau verzorgt hij zo verschillende congressen, zoals de Nationale Mileuzorgdag. Daarna schrijft het duo diverse artikelen voor glossy bladen als de Playboy en Penthouse.

In 1998 wordt Wim voorlichter van de gemeente Wisch, met als standplaats Varsseveld. Dit dorp staat in de zomer van 2002 centraal tijdens het WK-voetbal in Zuid Korea als Hiddinktown. Het dorpje is de geboorteplaats van Guus Hiddink en wordt dankzij een mediahype door journalisten en Koreanen overspoeld. In hetzelfde jaar richt Wim met 3 compagnons het audiovisueel productiebedrijf Zinopsis op. Deze TV-producent maakt programma’s voor o.a. de commerciële regionale zender Graafschap TV.

In het kader van Erfgoed van de Oorlog regisseerde en produceerde Wim in 2010 de documentairereeks Meneer Kees en Meneer Henk. Hierin staat de grote uitgeverij Misset in oorlogstijd centraal. Andere documentaires van zijn hand zijn 'Met het begin van de lente', 'Beatclub Shabby', 'Threshold, op de drempel van succes' en 'De Indiëgangers'.

In 2022 ging de film FREYHEYT de rockopera in première in de grote zaal van schouwburg Amphion in Doetinchem. FREYHEYT vertelt het verhaal van een jonge verzetsgroep tijdens de Tweedewereld Oorlog, maar presenteert deze alsof het vandaag gebeurt. (Productie en script Wim Maatman, componist en arrangeur Tom Klein).