Wim Maatman

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Wim Maatman

NaamWim Maatman
Geboren,
Functiesscript-editor
Bekend vanVreemde praktijken, In de Vlaamsche Pot
Periode actief1990-heden
Werkt samen metAddy Weijers, Henk-Jan van Harten

Wim Maatman in de media
Oeuvre van Wim Maatman

Na de middelbare school studeert Wim Maatman Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Nijmegen, met als specialisatie Audiovisuele Communicatie bij Addy Weijers. In 1990 kan hij na zijn studie direct aan de slag als script-editer bij de KRO en John de Mol Producties. Daar begeleidt hij 3 jaar lang in dramaturgisch opzicht series als Vreemde praktijken, In de Vlaamsche Pot en Ik ben je moeder niet....

Vervolgens richt Wim met Henk-Jan van Harten het communicatie-adviesbureau Maatman & Van Harten op. Met het bureau verzorgt hij zo verschillende congressen, zoals de Nationale Mileuzorgdag. Daarna schrijft het duo diverse artikelen voor glossy bladen als de Playboy en Penthouse.

In 1998 wordt Wim voorlichter van de gemeente Wisch, met als standplaats Varsseveld. Dit dorp staat in de zomer van 2002 centraal tijdens het WK-voetbal in Zuid Korea als Hiddinktown. Het dorpje is de geboorteplaats van Guus Hiddink en wordt dankzij een mediahype door journalisten en Koreanen overspoeld. In hetzelfde jaar richt Wim met 3 compagnons het audiovisueel productiebedrijf Zinopsis op. Deze TV-producent maakt programma’s voor o.a. Graafschap TV.

Momenteel is Wim betrokken bij concrete plannen voor het opstarten van Gelre TV, dé commerciële omroep van Gelderland.