Sex sells: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 2008 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=3Doc%20sex%20sells Beeld en Gel...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(3 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 9: Regel 9:
}}
}}


[[Afbeelding:]]  
[[Afbeelding:sells1.jpeg]]  


<br clear="all" />
<br clear="all" />
=== Beschrijving ===
=== Beschrijving ===


Samenvatting Documentaire van Mildred Roethof over hoe Nederlandse jongeren over seks denken en de vraag of onder jongeren seks niet meer is dan handelswaar of ruilmiddel.
Documentaire van [[Mildred Roethof]], uitgezonden als ''[[3doc]]'' over hoe Nederlandse jongeren over seks denken en de vraag of onder jongeren seks niet meer is dan handelswaar of ruilmiddel. Roethof ontmoet jongeren uit het Twentse dorp Goor, de Amsterdamse Bijlmer en de Amsterdamse grachtengordel.  
 
Beschrijving Roethof ontmoet jongeren uit het Twentse dorp Goor, de Amsterdamse Bijlmer en de Amsterdamse grachtengordel. Aan de orde komen: de jongeren in Eindhoven die seks hebben in ruil voor drugs; het idee van jongerenwerker Kiddo Cee dat seks voor de Bijlmer-jongeren een ruilmiddel is en liefde een obstakel; de seksuele ervaringen van de verschillende jongeren en de vraag wat seks voor hen betekent; het 'Fris'-feest in Amsterdam, een feest voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar waar geen alcohol wordt verkocht; de vraag hoe belangrijk geld is voor het hebben van seks en relaties; de alleenstaande Surinaamse moeders van wie sommige Surinaamse meisjes meekrijgen dat je zonder man moet kunnen leven en dat als je al een man wil, je wel een goede man moet kiezen; de gezinnen in de Bijlmermeer, die vaak gebroken zijn, waardoor de jongeren uit de Bijlmer niet in liefde geloven; de kelderboxen, waar kinderen op zeer jonge leeftijd seks hebben; de begrippen: banga (een meisje dat het niet waard is om mee naar huis te nemen), tanga (een meisje waar je twee weken bij moet wachten voordat ze met je naar bed gaat), en vrouw (een meisje waar je nog langer op moet wachten); de eerste keer van Serena (13): met een jongen waar ze verliefd op was, maar die haar gebruikte toen ze dronken was; het gebrek aan privacy dat Graham (16) thuis ondervindt en dat voor hem een reden is om seks in kelderboxen te hebben; de voorwaarden waaraan een meisje moet voldoen voordat Dylon seks met haar heeft en zijn idee dat "respect hebben voor een vrouw" betekent dat je haar niet mishandelt; de vraag hoe de moeder van Serena reageerde op de eerste seksuele ervaring van haar dochter.
INTERVIEWS hierover met:
- Joris (16) uit Goor;
- Serena (13) uit Goor;
- Kiddo Cee, rapper en jongerenwerker;
- Dimma (11) uit de Bijlmer;
- Natu (19) uit de Bijlmer;
- Edu (15) uit de Bijlmer;
- Roxy (15) uit Amsterdam-centrum;
- Vera (15) uit Amsterdam-centrum;
- Lisa (15) uit Amsterdam-centrum;
- Pasquale (19) uit Goor;
- Miss V (24) uit de Bijlmer;
- Mandy (17) uit de Bijlmer;
- Graham (16) uit de Bijlmer;
- Quensy (18) uit de Bijlmer;
- Manuela (19) uit Goor;
- Dylon (15) uit de Bijlmer;
- moeder van Serena.
 




Regel 46: Regel 25:
=== Makers ===
=== Makers ===


Maker Roethof, Mildred (regie; samenstelling)
Regie en samenstelling [[Mildred Roethof]]
Fasel, Anthon (eindredactie, KRO)
 
Hehenkamp, Miek (research)
Eindredactie KRO [[Anthon Fasel]]
Uilenberg, Hedy (productie)
 
Research [[Miek Hehenkamp]]
 
Productie [[Hedy Uilenberg]]
 
Camera [[Frank Swenne]]




[[KRO]]
[[KRO]]


----
----

Huidige versie van 10 aug 2012 om 21:07

Periode2008
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte28'00
Mediumtelevisie

Sells1.jpeg


Beschrijving

Documentaire van Mildred Roethof, uitgezonden als 3doc over hoe Nederlandse jongeren over seks denken en de vraag of onder jongeren seks niet meer is dan handelswaar of ruilmiddel. Roethof ontmoet jongeren uit het Twentse dorp Goor, de Amsterdamse Bijlmer en de Amsterdamse grachtengordel.


Achtergrondinformatie

Deze documentaire veroorzaakte na uitzending veel commotie in het maatschappelijke debat over jongeren en seksualiteit. Minister Rouvoet (ChristenUnie, Jeugd en Gezin) zei n.a.v. de documentaire geschokt te zijn over de in zijn ogen 'losgeslagen seksmoraal van de jeugd'.


Makers

Regie en samenstelling Mildred Roethof

Eindredactie KRO Anthon Fasel

Research Miek Hehenkamp

Productie Hedy Uilenberg

Camera Frank Swenne


KRO