Loverboys (documentaireserie): verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
 
(7 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{ Infobox Productie
{{ Infobox Productie
| periode = 2008
| periode = 2008
| archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText= Loverboys]
| archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=Loverboys Beeld en Geluid]
| makers = [[#Makers|Makers]]
| makers = [[#Makers|Makers]]
| aanvullende_info = Aflevering 1 van 4
| genre = [[:category:documentaire|Documentaire]]
| genre = [[:category:documentaire|Documentaire]]
| decennia = [[:category:2000-2009|2000-2009]]
| decennia = [[:category:2000-2009|2000-2009]]
Regel 13: Regel 12:


===Beschrijving===
===Beschrijving===
Gevolgd worden:
In de, door [[Roy Dames]] geregisseerde, vierdelige documentaire serie ''Loverboys'' wordt Anita de Wit, oprichtster van Stichting Stop Loverboys Nu, gevolgd. Anita de Wit is de moeder van Angelique, die in 2005 in contact is gekomen met een loverboy en misbruikt is als prostituee. Angelique werd lange tijd opgesloten in een ruimte in Rotterdam, van waaruit ze ontsnapte en na een lange zwerftocht via diverse hulpverleningsinstanties terecht kwam in een opvangtehuis in het buitenland. In de documentaire serie worden ook de loverboys zelf opgezocht en geconfronteerd.  
Ed Kolman, vader van Tamara Kolman, en Anita de Wit (Stichting Stop Loverboys Nu), die in de Utrechtse binnenstad flyers over Tamara uitdelen. Kolman krijgt in korte tijd twee tips over Tamara en probeert haar aan de hand daarvan te zoeken.
Shirley (onherkenbaar in beeld) die in een jeugdgevangenis zit, en haar ouders, thuis o.a. bij het vieren van Shirleys verjaardag en als ze wordt opgehaald uit de gevangenis.
 
Deze eerste aflevering van Loverboys begint met het volgen van Ed Kolman en Anita de Wit, die flyers uitdelen in de binnenstad van Utrecht. Ed Kolman is de vader van Tamara Kolman, die vermist is en waarschijnlijk in de handen is gevallen van een loverboy. Anita de Wit, oprichtster van de Stichting Stop Loverboys Nu, helpt Ed Kolman met het zoeken naar zijn dochter in de binnenstad van Utrecht, nadat ze een tip hebben gekregen dat zij daar waarschijnlijk gesignaleerd is. In het begin van deze documentaire volgt de camera Ed en Anita en zien we hoe het uitdelen van de flyers verloopt. Anita de Wit wendt zich nog naar de camera om haar onvrede te uitten met de manier waarop er soms gereageerd wordt op de flyers. Hierna volgt er een interview met Fien en Pierre, de ouders van Shirley, die in een jeugdgevangenis zit, doordat ze in de handen is gevallen van loverboys. In de huiskamer van haar ouders geven haar ouders uitleg over de situatie. Shirley en haar moeder Fien zijn hierbij beide onherkenbaar in beeld gebracht, onder andere door de bedreigingen van de loverboys naar hun familie. Fien en Pierre uitten hun onmacht over de situatie. We krijgen verder uitleg van Ed Kolman over hoe zijn dochter in de handen is gekomen van de loverboy. Toen Tamara nog jong was raakte ze via internet in contact met deze loverboy en verbrak ze langzaam het contact met haar vrienden en vriendinnen. Anita de Wit geeft verder uitleg hoe loverboys deze meisjes in hun macht krijgen en het gebrek aan opvang voor slachtoffers van loverboys, waardoor ze veelal in jeugdgevangenissen komen. We zien verder dat Shirley op haar verjaardag thuis komt bij haar ouders, aan het einde van het programma komt ze definitief thuis bij haar ouders. Shirley was zelfs niet veilig in de jeugdgevangenis voor haar loverboy, ze werd benaderd door vrienden van de Loverboy die ook in dezelfde gevangenis zaten en haar via briefjes duidelijk probeerde te maken dat ze terug moest naar haar loverboy. Shirley verteld zelf verder dat ze door haar loverboy en de vrienden van de loverboy onder invloed is gebracht en toen verkracht en bedreigd. Als laatste zien we dat Ed Kolman een tip krijgt van een taxichauffeur die Tamara waarschijnlijk met twee andere jongens weg heeft gebracht naar Transwijk, een wijk in Kanaleneiland in Utrecht.


===Makers===
===Makers===
Regie, camera, scenario, productie, research [[Roy Dames]]
Regie, camera, geluid, script, productie [[Roy Dames]]
 
Research [[Silvana Appels]], [[Anita de Wit]]
 
Scenario [[Gelske Mout]]
 
Eindredactie [[NPS]]


Producent [[Roaring Films]], [[NPS]]
Montage [[Jan Katsma]]


Montage assistent [[Debbie Kleijn]], [[Willem Bablet]]


===Achtergrondinformatie===
Script [[Elske Mout]]
Documentaireserie waarin slachtoffers van loverboys en hun ouders worden gevolgd.


Gevolgd worden:
Productie [[Anouk Bekker]], [[Daniela Tasca]], [[Silvana Appels]]
Anita de Wit, oprichtster van Stichting Stop Loverboys Nu, en moeder van Angelique die in 2005 in aanraking kwam met een loverboy en werd misbruikt als prostituee.
De familie Kolman, van wie dochter Tamara vermist is en vermoedelijk ten prooi gevallen aan een loverboy.
Fien en Pierre, ouders van Shirley, die omwille van haar veiligheid is ondergebracht in een jeugdinrichting.
Chrissy die zich voorbereidt op de rechtszaak tegen haar vroegere loverboy.
Esther, die door haar loverboy is verkracht en tot prostitutie gedwongen.
De familie De Heer van wie dochter Kelly is ingezet als drugskoerier en in Madrid is opgepakt en veroordeeld tot tien jaar cel.


Enkele geïnterviewden worden onherkenbaar in beeld gebracht.
Producent [[Roaring Films]]
In deze eerste aflevering worden Anita de Wit, de ouders van Shirley en de vader van Tamara gevolgd.


[[NPS]]
----
[[category:productielijst L]]  
[[category:productielijst L]]  
[[category:documentaire]]
[[category:documentaire]]
[[category:2000-2009]]
[[category:2000-2009]]

Huidige versie van 22 jun 2010 om 23:21

Periode2008
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte25’15’’
MediumTelevisie


Beschrijving

In de, door Roy Dames geregisseerde, vierdelige documentaire serie Loverboys wordt Anita de Wit, oprichtster van Stichting Stop Loverboys Nu, gevolgd. Anita de Wit is de moeder van Angelique, die in 2005 in contact is gekomen met een loverboy en misbruikt is als prostituee. Angelique werd lange tijd opgesloten in een ruimte in Rotterdam, van waaruit ze ontsnapte en na een lange zwerftocht via diverse hulpverleningsinstanties terecht kwam in een opvangtehuis in het buitenland. In de documentaire serie worden ook de loverboys zelf opgezocht en geconfronteerd.

Makers

Regie, camera, geluid, script, productie Roy Dames

Montage Jan Katsma

Montage assistent Debbie Kleijn, Willem Bablet

Script Elske Mout

Productie Anouk Bekker, Daniela Tasca, Silvana Appels

Producent Roaring Films

NPS