Energy war: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Regel 13: Regel 13:


===Beschrijving===
===Beschrijving===
Deel 2 van het tweeluik [[Energy War]] uitgezonden in het programma [[Tegenlicht]] richt zich op de innovatie de moeten plaatsvinden in de moderne maatschappij op het gebied van energie bronnen. Waar deel 1 zich nog richten op de huidige oliestaten en de stijgende olieprijs en de invloed hiervan op de democratie vraagt men zich in deel 2 af  hoe de nieuwe wereldkaart eruit zou zien in 2020 als de wereld over de oliepiek heen is. Welke energiebronnen overleven de komende decennia en welke energie bron neemt de uiteindelijke energievoorziening over van olie. In Energy War komen mensen aan het woord van beide kampen te weten de huidige oliegiganten en wat deze doen ter ontwikkeling van nieuwe energiebronnen, maar ook de ontwikkelaars van nieuwe energiebronnen in nieuwe staten zoals China en Europa.
Men ziet in Energy War de verschuiving van de verslaving van olie naar nieuwe groene energiebronnen met name in Europa en China. Maar ook hoe standvastig er vastgehouden wordt aan de olie en de maatschappelijke positie die de olie met zich meebrengt. Er is een ding wat zeker is volgens de deskundigen in de documentaire: "De olie raakt op, en degene die als eerste een passende vervanger heeft gevonden staat aan de top in de nieuwe groene wereldorde".


===Makers===
===Makers===

Versie van 8 okt 2010 12:29

Periode2006
Beschikbaar in archief[1]
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte47'20"
Mediumtelevisie
Externe info[2]


Beschrijving

Deel 2 van het tweeluik Energy War uitgezonden in het programma Tegenlicht richt zich op de innovatie de moeten plaatsvinden in de moderne maatschappij op het gebied van energie bronnen. Waar deel 1 zich nog richten op de huidige oliestaten en de stijgende olieprijs en de invloed hiervan op de democratie vraagt men zich in deel 2 af hoe de nieuwe wereldkaart eruit zou zien in 2020 als de wereld over de oliepiek heen is. Welke energiebronnen overleven de komende decennia en welke energie bron neemt de uiteindelijke energievoorziening over van olie. In Energy War komen mensen aan het woord van beide kampen te weten de huidige oliegiganten en wat deze doen ter ontwikkeling van nieuwe energiebronnen, maar ook de ontwikkelaars van nieuwe energiebronnen in nieuwe staten zoals China en Europa. Men ziet in Energy War de verschuiving van de verslaving van olie naar nieuwe groene energiebronnen met name in Europa en China. Maar ook hoe standvastig er vastgehouden wordt aan de olie en de maatschappelijke positie die de olie met zich meebrengt. Er is een ding wat zeker is volgens de deskundigen in de documentaire: "De olie raakt op, en degene die als eerste een passende vervanger heeft gevonden staat aan de top in de nieuwe groene wereldorde".

Makers

Samenstelling Shuchen Tan, Ijsbrand van Veelen

Regie Shuchen Tan, Rudi Boon, Ijsbrand van Veelen

Research William de Bruijn, Sasza Malko, Gijs Meyer Swantee, Henneke Hagen, Vladimir Gabyshev, Rob van Hattum, Lola Ingoladze, Tomador Meihuizen-Hassoun, Marga Smit

Camera Steffano Bertacchini, Mat van Hensbergen, Jacko van 't Hof, Niels van 't Hof, Sanne van de Noort

Geluid Benny Janssen, Charles Kersten, Jillis Schriel, Mike van der Sluis, Mark Witte

Montage Paul Deiput, Jeroen van den Berg, Christine Houbiers, Ruurd de Mes, Chris van Oers, Floor Rodenburg

Mixage Jack Bol

Kleurcorrectie Hans Buitlink

Productie Nellie Kamer, Madeleine Somer, Karin Spiegel,

Eindredactie Roel van Broekhoven, Jos de Putter, Frank Wiering