Gebruiker:Samba-boy: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
(Hoi. :))
Geen bewerkingssamenvatting
 
(2 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
'''Jordy van Eijndhoven''' (Den Bosch, 7 juni 1995) is op het web bekend onder de nickname '''Samba-boy''' of '''MrSambaboy'''. Een scholier die naast zijn HAVO-opleiding en naast zijn hobby's als zingen, filmpjes en audiostukjes achter de computer monteren en de showbuziness in Nederland, bezig is de geschiedenis van de Nederlandse (en eventueel Vlaamse televisie) nauwlettend in de gaten te houden. Wanneer over z'n televisiehobbyisme en verzameling aan materiaal wordt gesproken, beschouwt hij zichzelf als 'televisionist'.
'''Samba-boy'''/'''MrSambaboy''' was als vrijwillig gebruiker (en toen nog als tiener) vanaf het prille begin betrokken bij het uitbreiden van de Beeld & Geluid Wiki. Deze actieve bijdragen stopten rond 2009, om daarna in onregelmatige perioden tot en met 2015 weer te worden opgepakt.
 
In 2004 groeide deze laatstgenoemde hobby gestaag door de komst van de website '''Omroepers.nl'''. Dat was anno 2010 goed te merken, toen hij grapte één van de grootste ongelabelde VHS-verzamelingen in Nederland te hebben. Een exact aantal was toen nog nooit genoemd, maar dit bleek toch al snel een paar duizend banden te zijn. Dit terwijl van Eijndhoven zelf regelmatig grapte met uitspraken als "Gok maar op een getal met minstens 4 cijfers". Het grootste deel bestaat uit zelf opgenomen videobanden vanaf de jaren '90 tot aan 2008 (Dit wegens de komst van een digitale recorder medio zomer 2008).
 
In 2012 kreeg van Eijndhoven meer ruimte om zijn hobby's uit te oefenen en is hij bezig een heus zenuwcentrum in te bouwen in zijn huis, waar hij de vele videobanden definitief digitaal kan digitaliseren en conserveren voor de toekomst. "Het is net als Beeld & Geluid zélf, maar dan in het klein."
 
Begin 2009 maakte Van Eijndhoven zijn televisie-debuut op op het scherm, bij '''Ik wed dat ik het kan'''. Als groot fan van de Nederlandse artiest Frans Bauer, maakte Van Eijndhoven de weddenschap dat hij alle liedjes van Frans Bauer aan de intro van het liedje kon herkennen. Hoewel er enkele verwarring ontstond tijdens de uitzending, bleek van Eijndhoven op het eind de weddenschap toch behaald te hebben en ging naar huis met 1000 euro. Naast fan is van Eijndhoven zelf ook liefhebber van het zingen van Nederlandstalige liedjes. Dit liet hij al duidelijk merken in '''Ik wed dat ik het kan''', maar ook voor een optreden in de pauze van opnames van '''Bananasplit''' in 2010 draaide hij zijn hand niet om. Ook heeft hij op mogen treden in '''Tabula Rasa''', het programma van Terror Jaap bij internetzender Studio Vlemmix. In 2011 liet van Eijndhoven definitief zien dat het niet 'alleen maar gelul' was wanneer hij vertelde over zijn kennis rondom de televisie-geschiedenis; hij deed samen met compagnon Mitch Schomaker mee aan het AVRO-TV programma '''Licht uit, Spot aan''' waarin vragen over 60 jaar televisie werden gesteld. Als eerste kandidaten wonnen zij tevens de hoofdprijs in het finalespel. Saillant detail is dat '''Licht uit, Spot aan''' werd opgenomen in de ruimte van de tijdelijke expositie, middenin de Beeld & Geluid Experience.
 
Al voor de bouw van die Beeld & Geluid-Experience was van Eijndhoven erg enthousiast over het archief dat Beeld & Geluid conserveert, digitaliseert en bewaart. Hij was dan ook erg blij met de komst van '''De Beeld & Geluid Wiki'''. Het is volgens eigen zeggen "een aanwinst voor de Nederlandse geschiedenis van radio en de televisie, waarbij ik blij ben dat ik er m'n steentje aan heb bij kunnen dragen" en "zal blijven bijdragen waar ik kan".
 
Jordy van Eijndhoven wenst u dan ook een fijn bezoek op De Beeld en Geluid Wiki.

Huidige versie van 21 nov 2022 om 14:47

Samba-boy/MrSambaboy was als vrijwillig gebruiker (en toen nog als tiener) vanaf het prille begin betrokken bij het uitbreiden van de Beeld & Geluid Wiki. Deze actieve bijdragen stopten rond 2009, om daarna in onregelmatige perioden tot en met 2015 weer te worden opgepakt.