Heerlijk duurt het langst: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
 
(3 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 21: Regel 21:
De musical vertelt op  humoristische wijze het verhaal van de huwelijksperikelen van het echtpaar Marjan en Ido in de zestiger jaren. Na zesentwintig jaar huwelijk gaat Ido een relatie aan met zijn secretaresse Emma. Marjan en Ido gaan uit elkaar. Wanneer hun dochter Pinky met haar Turkse vriend in Ankara wil gaan wonen, zoeken Marjan en Ido weer toenadering tot elkaar.  
De musical vertelt op  humoristische wijze het verhaal van de huwelijksperikelen van het echtpaar Marjan en Ido in de zestiger jaren. Na zesentwintig jaar huwelijk gaat Ido een relatie aan met zijn secretaresse Emma. Marjan en Ido gaan uit elkaar. Wanneer hun dochter Pinky met haar Turkse vriend in Ankara wil gaan wonen, zoeken Marjan en Ido weer toenadering tot elkaar.  


De musical was de eerste die Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink in 1965 geschreven hebben en wordt beschouwd als het begin van de Nederlandse musicaltraditie. ''Heerlijk duurt het langst'' bevat klassiek geworden liedjes als ''Zeur Niet'', ''Kom Kees'', ''Op een mooie pinksterdag'' en '''t Is Over''. In 1965 zijn het [[Conny Stuart]], [[Leen Jongewaard]] en [[André van den Heuvel]] die de liedjes uitvoeren.  
De musical is de eerste die Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink in 1965 geschreven hebben en wordt beschouwd als het begin van de Nederlandse musicaltraditie. ''Heerlijk duurt het langst'' bevat klassiek geworden liedjes als ''Zeur Niet'', ''Kom Kees'', ''Op een mooie pinksterdag'' en '''t Is Over''. In 1965 zijn het [[Conny Stuart]], [[Leen Jongewaard]] en [[André van den Heuvel]] die de liedjes uitvoeren.  


''Heerlijk duurt het langst'' werd in totaal 543 keer uitgevoerd, een Nederlands record. Met beurtelings [[Jasperina de Jong]] en Jenny Arean in de hoofdrol toert de nieuwe productie in 1998en 1999 door de theaters. de rol van Paul de Leeuw is in  februari 1999 overgenomen door [[Frans Mulder]].
''Heerlijk duurt het langst'' wordt in totaal 543 keer uitgevoerd, een Nederlands record. Met beurtelings [[Jasperina de Jong]] en Jenny Arean in de hoofdrol toert de nieuwe productie in 1998 en 1999 door de theaters. De rol van Kees Bloem is in  februari 1999 van [[Paul de Leeuw]] overgenomen door [[Frans Mulder]].


===Cast===
===Cast===

Huidige versie van 1 nov 2012 om 11:40

Periode1998
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreMuziekprogramma, registratie
Decennia1990-1999
Lengte112 minuten
Mediumtelevisie
Externe infowebsite Annie M.G.



Beschrijving

Registratie van de musical "Heerlijk duurt het langst" van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink vanuit het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

De musical vertelt op humoristische wijze het verhaal van de huwelijksperikelen van het echtpaar Marjan en Ido in de zestiger jaren. Na zesentwintig jaar huwelijk gaat Ido een relatie aan met zijn secretaresse Emma. Marjan en Ido gaan uit elkaar. Wanneer hun dochter Pinky met haar Turkse vriend in Ankara wil gaan wonen, zoeken Marjan en Ido weer toenadering tot elkaar.

De musical is de eerste die Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink in 1965 geschreven hebben en wordt beschouwd als het begin van de Nederlandse musicaltraditie. Heerlijk duurt het langst bevat klassiek geworden liedjes als Zeur Niet, Kom Kees, Op een mooie pinksterdag en 't Is Over. In 1965 zijn het Conny Stuart, Leen Jongewaard en André van den Heuvel die de liedjes uitvoeren.

Heerlijk duurt het langst wordt in totaal 543 keer uitgevoerd, een Nederlands record. Met beurtelings Jasperina de Jong en Jenny Arean in de hoofdrol toert de nieuwe productie in 1998 en 1999 door de theaters. De rol van Kees Bloem is in februari 1999 van Paul de Leeuw overgenomen door Frans Mulder.

Cast

Marjan Jenny Arean

Ido Marnix Kappers

Buurman Theo Rients Gratama

Ali Alex Klaasen

Kruidenier Kees Bloem Paul de Leeuw

Secretaresse Emma Sjoera Retèl

dochter Pink Eva Poppink

Wim de Heer Bas Hoeflaak

Makers

Tekst Annie M.G. Schmidt

Muziek Harry Bannink

Regie Marc Disselhoff

Productie Jessica van Beek

Eindredactie Hans Lubberding

Productie theater Gislebert Thierens

Regie theater Ruut Weissman

AVRO