Missie Warmoesstraat: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(11 tussenliggende versies door 5 gebruikers niet weergegeven)
Regel 16: Regel 16:
===Beschrijving===
===Beschrijving===


Missie Warmoesstraat is een politieserie die zich afspeelt rondom het, daadwerkelijk bestaande, Amsterdamse Politiebureau Warmoesstraat en in 2004 is uitgezonden door de EO. De hoofdpersoon is predikant Cas Wulffers, die aan het begin van de eerste aflevering als nieuwe medewerker het bureau betreedt. In tegenstelling tot de meeste agenten hanteert hij een inlevende en persoonlijke aanpak richting de burgers en de agenten. Deze aanpak wordt niet door iedereen even sterk gewaardeerd, waardoor Wulffers het niet alleen moet opnemen tegen de problemen die zich voordoen in het politiewerk, maar soms ook tegen zijn collega’s.
''Missie Warmoesstraat'' is een politieserie dat zich afspeelt rondom het, daadwerkelijk bestaande, Amsterdamse Politiebureau Warmoesstraat. De hoofdpersoon is predikant Cas Wulffers, die aan het begin van de eerste aflevering als nieuwe medewerker het bureau betreedt. In tegenstelling tot de meeste agenten hanteert hij een inlevende en persoonlijke aanpak richting de burgers en de agenten. Deze aanpak wordt niet door iedereen even sterk gewaardeerd, waardoor Wulffers het niet alleen moet opnemen tegen de problemen die zich voordoen in het politiewerk, maar soms ook tegen zijn collega’s.


Elke aflevering wordt er een zaak uitgelicht, die aanleiding geeft voor het tonen van dilemma’s of problemen waar agenten in hun dagelijks werk voor kunnen komen te staan. De focus ligt met name op de menselijke kant van het politiewerk. Schrijver Dick van den Heuvel zegt hierover: “Ik wil geen serie schrijven waar mensen alleen maar gebogen over een lijk staan en waar de zaak opgelost moet worden. Ik wil veel meer de menselijke kant laten zien: de spanning die bepaalde zaken kan geven in een politieteam. Of ingaan op de vraag: wat betekent het leed van een moord voor nabestaanden of politiemensen die het slechte nieuws moeten vertellen? En hoe kun je daar troost bieden?”[http://www.eo.nl/tijdschriften/visie/2004/page/Interview_met_de_schrijver_van__Missie_Warmoesstraat_/articles/article.esp;jsessionid=F24E88D5780CFF385BBD378E198F47B8.mmbase01?article=5501927]
Elke aflevering wordt er een zaak uitgelicht, die aanleiding geeft voor het tonen van dilemma’s of problemen waar agenten in hun dagelijks werk voor kunnen komen te staan. De focus ligt met name op de menselijke kant van het politiewerk. Schrijver [[Dick van den Heuvel]] zegt hierover: “Ik wil geen serie schrijven waar mensen alleen maar gebogen over een lijk staan en waar de zaak opgelost moet worden. Ik wil veel meer de menselijke kant laten zien: de spanning die bepaalde zaken kan geven in een politieteam. Of ingaan op de vraag: wat betekent het leed van een moord voor nabestaanden of politiemensen die het slechte nieuws moeten vertellen? En hoe kun je daar troost bieden?”[http://www.eo.nl/tijdschriften/visie/2004/page/Interview_met_de_schrijver_van__Missie_Warmoesstraat_/articles/article.esp;jsessionid=F24E88D5780CFF385BBD378E198F47B8.mmbase01?article=5501927].
Er is veel ruimte voor het persoonlijke drama van de agenten en de antwoorden die zij vinden. Het is vooral in dit element van het programma dat de christelijke boodschap is terug te vinden.
Er is veel ruimte voor het persoonlijke drama van de agenten en de antwoorden die zij vinden. Het is vooral in dit element van het programma dat de christelijke boodschap is terug te vinden.


Van de serie werden twee seizoenen uitgezonden: het eerste seizoen werd iedere vrijdagavond vertoond vanaf vrijdag 2 januari 2004 tot en met vrijdag 26 maart 2004. Het tweede seizoen werd iedere vrijdagavond vertoond vanaf 3 september 2004 tot en met vrijdag 26 november 2004. Beide seizoenen bestonden uit dertien afleveringen.  
Van de serie worden twee seizoenen uitgezonden: het eerste seizoen wordt iedere vrijdagavond vertoond vanaf vrijdag 2 januari 2004 tot en met vrijdag 26 maart 2004. Het tweede seizoen wordt iedere vrijdagavond vertoond vanaf 3 september 2004 tot en met vrijdag 26 november 2004. Beide seizoenen bestaan uit dertien afleveringen.


===Cast===
===Cast===
Cas Wulffers [[Alexander van Heteren]]
Cas Wulffers - [[Alexander van Heteren]]


Jorus de Kuyper [[Micha Hulshof]]
Jorus de Kuyper - [[Micha Hulshof]]


Suzanne Kaufman [[Froukje de Both]]
Suzanne Kaufman - [[Froukje de Both]]


Peter Hermans [[Mark van der Laan]]
Peter Hermans - [[Mark van der Laan]]


Chef Sa’id Shoukry [[Sabri Saad El Hamus]] (seizoen 1)
Chef Sa’id Shoukry (seizoen 1) - [[Sabri Saad El Hamus]]


Chef Pengel [[Carlo Scheldwacht]] (seizoen 2)
Chef Pengel (seizoen 2) - [[Carlo Scheldwacht]]  


Karin Joosten [[Dorijn Curvers]]
Karin Joosten - [[Dorijn Curvers]]


Simone Elstak [[Marline Williams]]
Simone Elstak -[[Marline Williams]]


===Makers===
===Makers===
Regel 86: Regel 86:


Geluidsassistent [[Marcel van Stralendorff]]
Geluidsassistent [[Marcel van Stralendorff]]


[[EO]]
[[EO]]
Regel 92: Regel 91:
===Achtergrondinformatie===
===Achtergrondinformatie===


De serie is medegeschreven door brigadeur-rechercheur Simon de Waal. Hij schreef naar aanleiding van de serie ook enkele boeken over Bureau Warmoesstraat, namelijk “Wulffers 1 – De zaak van de vermoede onschuld”, “Wulffers 2 – De zaak van de bloedverwanten” en “Wulffers 3 – De zaak van de dode hoek”. Daarnaast schreef hij in 2009 samen met Appie Baantjer, de schrijver van de bekende Baantjer-reeks en ooit ook werkzaam op Bureau Warmoesstraat, een misdaadverhaal genaamd “Een Rus in de Jordaan”.  
''Missie Warmoesstraat'' is mede geschreven door brigadier-rechercheur [[Simon de Waal]]. Hij schrijft naar aanleiding van de serie samen met [[Dick van den Heuvel]] ook enkele boeken over Bureau Warmoesstraat, namelijk ''Wulffers 1 – De zaak van de vermoorde onschuld'', ''Wulffers 2 – De zaak van de bloedverwanten'' en ''Wulffers 3 – De zaak van de dode hoek''. Daarnaast schrijft hij in 2009 samen met [[Appie Baantjer]], de schrijver van de bekende ''[[Baantjer]]''-reeks en ooit ook werkzaam op Bureau Warmoesstraat, een misdaadverhaal genaamd ''Een Rus in de Jordaan''.  


[[category:producties|Missie Warmoesstraat]]  
[[category:Productielijst M]]  
[[category:Drama]]
[[category:Drama]]
[[Categorie:Politieserie]]
[[category:2000-2009]]
[[category:2000-2009]]

Huidige versie van 4 mrt 2021 om 13:39

Periode2004
Beschikbaar in archiefBeeld en geluid
GenreDrama
Decennia2000-2009
Lengte25' per aflevering
Mediumtelevisie


Beschrijving

Missie Warmoesstraat is een politieserie dat zich afspeelt rondom het, daadwerkelijk bestaande, Amsterdamse Politiebureau Warmoesstraat. De hoofdpersoon is predikant Cas Wulffers, die aan het begin van de eerste aflevering als nieuwe medewerker het bureau betreedt. In tegenstelling tot de meeste agenten hanteert hij een inlevende en persoonlijke aanpak richting de burgers en de agenten. Deze aanpak wordt niet door iedereen even sterk gewaardeerd, waardoor Wulffers het niet alleen moet opnemen tegen de problemen die zich voordoen in het politiewerk, maar soms ook tegen zijn collega’s.

Elke aflevering wordt er een zaak uitgelicht, die aanleiding geeft voor het tonen van dilemma’s of problemen waar agenten in hun dagelijks werk voor kunnen komen te staan. De focus ligt met name op de menselijke kant van het politiewerk. Schrijver Dick van den Heuvel zegt hierover: “Ik wil geen serie schrijven waar mensen alleen maar gebogen over een lijk staan en waar de zaak opgelost moet worden. Ik wil veel meer de menselijke kant laten zien: de spanning die bepaalde zaken kan geven in een politieteam. Of ingaan op de vraag: wat betekent het leed van een moord voor nabestaanden of politiemensen die het slechte nieuws moeten vertellen? En hoe kun je daar troost bieden?”[1]. Er is veel ruimte voor het persoonlijke drama van de agenten en de antwoorden die zij vinden. Het is vooral in dit element van het programma dat de christelijke boodschap is terug te vinden.

Van de serie worden twee seizoenen uitgezonden: het eerste seizoen wordt iedere vrijdagavond vertoond vanaf vrijdag 2 januari 2004 tot en met vrijdag 26 maart 2004. Het tweede seizoen wordt iedere vrijdagavond vertoond vanaf 3 september 2004 tot en met vrijdag 26 november 2004. Beide seizoenen bestaan uit dertien afleveringen.

Cast

Cas Wulffers - Alexander van Heteren

Jorus de Kuyper - Micha Hulshof

Suzanne Kaufman - Froukje de Both

Peter Hermans - Mark van der Laan

Chef Sa’id Shoukry (seizoen 1) - Sabri Saad El Hamus

Chef Pengel (seizoen 2) - Carlo Scheldwacht

Karin Joosten - Dorijn Curvers

Simone Elstak -Marline Williams

Makers

Producent Metropolis Media B.V.

Productieassistent Mariska Freeling

Regie Ruud Hendriks en John Röder

Regieassistent Bas Dumoulin

Uitvoerend producent Jaap Dronkert

Productieleiding Nan Reunis

Opnameleiding Ernie Visser

Production design Eric Goossens

Director of photography Rick David

Eindredatie Natasja Visser

Schrijvers Dick van den Heuvel, Simon de Waal, Klaas Wilting, Shirley Gast, Farah Nobbe, Natalie Holwerda, Aart van den Berg, Eveline Verwoerd, Yke Schotanus, Kees van der Zwaard

Dramaturgie/scriptediting: Arnoud Bruinier, Jacomien Nijhof

Editor Maurits Guepin

Casting Nora Mullens

Figuratie Kitseroo

Assistent opnameleiding Alle Minnema

Camera assistent Jorrit Garretsen

Grip Sebastiaan de Rooy

Gaffer Daan de Boer

Best Boy David Hoekstra

Lichtassistenten Giel Born, Nick Hoogeveen

Geluid Dirk Copper

Geluidsassistent Marcel van Stralendorff

EO

Achtergrondinformatie

Missie Warmoesstraat is mede geschreven door brigadier-rechercheur Simon de Waal. Hij schrijft naar aanleiding van de serie samen met Dick van den Heuvel ook enkele boeken over Bureau Warmoesstraat, namelijk Wulffers 1 – De zaak van de vermoorde onschuld, Wulffers 2 – De zaak van de bloedverwanten en Wulffers 3 – De zaak van de dode hoek. Daarnaast schrijft hij in 2009 samen met Appie Baantjer, de schrijver van de bekende Baantjer-reeks en ooit ook werkzaam op Bureau Warmoesstraat, een misdaadverhaal genaamd Een Rus in de Jordaan.