Qwerty: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
(Nieuwe pagina: {{ Infobox Productie | periode = 1988 - 1989 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=Qwerty Beeld en Geluid] | makers = [[#Maker...)
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(2 tussenliggende versies door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 10: Regel 10:
}}
}}


[[Afbeelding:Qwerty titel.jpg]] [[Afbeelding:Qwerty.jpg]]
[[Afbeelding:Qwerty title.jpg]] [[Afbeelding:Qwerty.jpg]]
 
<br clear="all">
=== Beschrijving ===
=== Beschrijving ===


Ondanks alle digitale ontwikkelingen draait het toetsenbord met de qwerty-lettervolgorde al meer dan een eeuw mee, eerst zonder en nu mét muis. Sterker nog, dankzij de thuiscomputer zitten vijfjarigen al op die ouderwetse qwerty's te rammen en is iemand die nog naar de plaats van de letters op het toetsenbord moet zoeken, een soort analfabeet. Het wetenschappelijk programma QWERTY hield zich eind jaren tachtig al bezig met computers. Presentatrice Machteld Kooij leidde de filmpjes in van de redactieleden. Een aangename vormgeving en goede uitleg geven de uitzendingen een hoog inlevingsgehalte. Vooral in die tijd liepen er nog heel wat mensen met een grote boog om de computer en zijn inhoud heen, bang als zij waren. Dit programma maakte de computerwereld beslist vriendelijker.  
Ondanks alle digitale ontwikkelingen draait het toetsenbord met de qwerty-lettervolgorde al meer dan een eeuw mee, eerst zonder en nu mét muis. Sterker nog, dankzij de thuiscomputer zitten vijfjarigen al op die ouderwetse qwerty's te rammen en is iemand die nog naar de plaats van de letters op het toetsenbord moet zoeken, een soort analfabeet. Het wetenschappelijk programma ''Qwerty'' hield zich eind jaren tachtig al bezig met computers. Presentatrice Machteld Kooij leidde de filmpjes in van de redactieleden. Een aangename vormgeving en goede uitleg geven de uitzendingen een hoog inlevingsgehalte. Vooral in die tijd liepen er nog heel wat mensen met een grote boog om de computer en zijn inhoud heen, bang als zij waren. Dit programma maakte de computerwereld beslist vriendelijker.  
 


=== Makers ===
=== Makers ===
Regel 34: Regel 33:
[[Category: 1980-1989]]
[[Category: 1980-1989]]


[[Category: producties]]
[[Category: Productielijst Q]]

Huidige versie van 1 dec 2010 om 15:57

Periode1988 - 1989
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genremagazine, informatief
Decennia1980-1989
Mediumtelevisie

Qwerty title.jpg Qwerty.jpg

Beschrijving

Ondanks alle digitale ontwikkelingen draait het toetsenbord met de qwerty-lettervolgorde al meer dan een eeuw mee, eerst zonder en nu mét muis. Sterker nog, dankzij de thuiscomputer zitten vijfjarigen al op die ouderwetse qwerty's te rammen en is iemand die nog naar de plaats van de letters op het toetsenbord moet zoeken, een soort analfabeet. Het wetenschappelijk programma Qwerty hield zich eind jaren tachtig al bezig met computers. Presentatrice Machteld Kooij leidde de filmpjes in van de redactieleden. Een aangename vormgeving en goede uitleg geven de uitzendingen een hoog inlevingsgehalte. Vooral in die tijd liepen er nog heel wat mensen met een grote boog om de computer en zijn inhoud heen, bang als zij waren. Dit programma maakte de computerwereld beslist vriendelijker.

Makers

Presentator Machteld Kooij

Commentaar Kees Broos

Regisseur Peter Dekker

Eindredacteur Rob van Hattum