Sosha Duysker: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 16: Regel 16:
| programmaoverzicht = [[Oeuvre van Sosha Duysker]]
| programmaoverzicht = [[Oeuvre van Sosha Duysker]]
}}
}}
Sosha Duysker studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Na haar studie begon ze als redacteur bij het tv-programma ''[[Zapp Kids Top 20]]''. Tussen 2017 en 2022 is een van de vaste presentatoren van ''[[Het Klokhuis]]''. Vanaf 2022 werkt ze voor de [[KRO-NCRV]] en presenteert daar onder meer de nieuwe versie van de quiz ''[[Waku waku]]'' en ''[[Spoorloos]]''.
In 2020 wint ze de [[Philip Bloemendal Prijs]].
Ze gaat viral met een filmpje gemaakt voor het programma [[Zondag met Lubach]] waarin ze politici zingend waarschuwt voor de kritische benadering van de journalisten van ''[[Nieuwsuur]]'' ("Ga niet naar Nieuwsuur!")


[[Category:Personen|Duysker, Sosha]]
[[Category:Personen|Duysker, Sosha]]

Versie van 11 dec 2024 13:25

PersoonPlaceholder.png

NaamSosha Duysker
GeborenAmstelveen, 4 september 1991
Functiespresentator
Bekend vanHet klokhuis, Waku waku, Spoorloos
Periode actief

Sosha Duysker in de media
Oeuvre van Sosha Duysker

Sosha Duysker studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Na haar studie begon ze als redacteur bij het tv-programma Zapp Kids Top 20. Tussen 2017 en 2022 is een van de vaste presentatoren van Het Klokhuis. Vanaf 2022 werkt ze voor de KRO-NCRV en presenteert daar onder meer de nieuwe versie van de quiz Waku waku en Spoorloos.

In 2020 wint ze de Philip Bloemendal Prijs.

Ze gaat viral met een filmpje gemaakt voor het programma Zondag met Lubach waarin ze politici zingend waarschuwt voor de kritische benadering van de journalisten van Nieuwsuur ("Ga niet naar Nieuwsuur!")