The Player

Uit B&G Wiki
Versie door Bas agterberg (overleg | bijdragen) op 14 jan 2011 om 12:40 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 2009 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=the%20player Beeld en Geluid] | ma...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode2009
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte80'
Mediumtelevisie

Player, the.jpg

Beschrijving

Documentaire over gokken, winnen en verliezen, geïnspireerd op herinneringen aan de vader van de filmmaker. Zijn leven wordt geschetst aan de hand van drie losse portretten van een gokker, een fraudeur en een bookmaker, die als alter ego voor de vader worden opgevoerd.

=Makers

Regie en Scenario John Appel

Research Saskia Hamming, Ester Gould, John Appel

Camera Erik van Empel

Geluid Mark Wessner

Montage Mario Steenbergen

Muziek Wouter van Bemmel

Productie Judith Vreriks

Producent Carmen Cobos

Productiemaatschappij Cobos Films

NPS

Achtergrondinformatie

The Player is tijden het International Documentary Filmfestival 2009 in première gegaan. De film is er bekroond met Dioraphte IDFA Award for Dutch Documentary.

John Appel roept tijdens een toelatingsgesprek aan de Filmacademie in de jaren '80 al dat hij een film over zijn vader wil maken. Het duurt uiteindelijk tot 2009 dat de film er komt. De film gaat vooral over een aspect van zijn vader, het gokken. Appel zegt daarover in de Dutch Directors Guild Gazet ‘The Player is helemaal opgebouwd als een speelfilm: het is één grote constructie. Er zit niet vanzelf een ontwikkeling in het verhaal maar in de montage hebben we die gemaakt, gecomponeerd. In de film voer ik drie mannen op die ik gebruik als bouwstenen voor een groter verhaal, om zo in de ziel van de gokker te komen. Zij zelf kennen geen grote ontwikkeling. Ik gebruik ze om mijn verhaal te vertellen. Omdat de montage een compositie was, moest de muziek dat ook zijn: een compositie met een ontwikkeling. Het idee om geen muziek te gebruiken en alleen te kijken waar het nodig was, hebben we meteen verworpen. Dat was geen optie voor ons.’