Glimlamp-spiegeloscillograaf
Aan het einde van 1935 verschijnt in het blad Radio Expres (RE) een drietal artikelen over de “Glimlamp-spiegeloscillograaf”. De opzet van de artikelen is de amateur een goedkoop alternatief te bieden voor een dergelijk apparaat dat is uitgerust met een kathodestraalbuis. Deze ligt echter nog ver buiten het bereik van de vooroorlogse radio-amateur. Met een neonlamp kan dezelfde meting worden uitgevoerd, en dat dan goedkoper en eenvoudiger. De metingen betreffen het controleren van de modulatie van amateur-telefoniezenders.
Het in amplitude gemoduleerde zendersignaal wordt met behulp van een neonindicator omgezet in lichtvariaties. (Zie hiervoor ook glimlamp-outputindicator en glimlampstroboscoop) Een stilstaand beeld wordt verkregen door de zender te moduleren met een toon van 50 Hz. De neonlamp zal nu 50 keer per seconde oplichten. Een spiegel die met een snelheid van 50 keer per seconde draait geeft de kijker zicht op de lamp. Iedere keer dat de lamp oplicht kan de kijker in de spiegel het beeld zien. Het lijkt nu of het beeld stilstaat. De spiegel moet natuurlijk precies 50 keer per seconde in de juiste positie staan. Hiervoor wordt een synchroonmotor gebruikt. Deze draait met de frequentie van de wisselspanning waarmee hij wordt gevoed. Hier is dat 50 Hz.
De gehele opstelling is in een houten kast ondergebracht waarin een klein venster is uitgespaard waarachter de spiegel zichtbaar is. Hierdoor is het mogelijk bij daglicht een duidelijk beeld te krijgen. De synchroonmotor moet met de hand worden aangezet en hiervoor kan de achterwand van de kast worden opengeklapt. De kist is zeer solide geconstrueerd en voorzien van hoekbeslag. De kleur is legergroen. Het opschrift zegt “Lautverstärker”. Het is mogelijk dat dit de verpakking was van de door Corver van Bredow ten geschenke ontvangen laagfrequentversterker.