A'dam - E.V.A.

Uit B&G Wiki
Versie door WikiSysop (overleg | bijdragen) op 25 aug 2020 om 09:19
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode2011-2016
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genredrama
Decennia2010-2019
Lengte50'00"
Mediumtelevisie
TriviaTrivia
Externe infoOfficiële website

Titel Adam & Eva

Adam Eva


Beschrijving

Deze dramaserie laat zien op hoeveel zichtbare en onzichtbare manieren we met elkaar verbonden zijn. Tientallen verhalen lopen in deze mozaïekvertelling kriskras door elkaar en laten als een röntgenfoto een dwarsdoorsnede van de stad zien.

Het hoofdverhaal draait om de 24 jarige Adam de Heer en zijn 30 jarige buurvrouw Eva van Amstel. Adam komt uit Zeeland en gaat in Amsterdam werken bij de dienst ‘Uitvaarten van Gemeentewege’. Hij leert Eva door een ongelukkige botsing kennen. Zij is een vrijgevochten jonge vrouw, maar ze worstelt met relaties, haar familie en met zichzelf. Haar beste vriend is Harm-Jan, de baas van het reisbureau waar ze werkt. Adam raakt halsoverkop verliefd op Eva en zij ook op hem. Beetje bij beetje overwint Adam zijn schuchterheid en Eva haar bindingsangst en krijgen zij een relatie.

De titel verwijst naar de hoofdpersonen Adam en Eva, daarnaast betekent het Amsterdam en vele anderen, een verwijzing naar de locatie van het verhaal en het thema van de serie: iedereen is op verschillende manieren met veel mensen verbonden.

Makers

Producent Michiel de Rooij, Sabine Veenendaal

Regie Norbert ter Hall

Uitvoerend producent Han van der Werff, Ed Keij

Scenario Robert Alberdingk Thijm

Eindredactie Marina Blok, Robert Kievit, Joost de Wolf

Componist Jasper Boeke

Casting Marc van Bree

Flinck Film, NTR, VARA en VPRO

E.V.A. Media

Cast

Adam de Heer - Teun Luijkx

Eva van Amstel - Eva van de Wijdeven

Harm-Jan - Rick Paul van Mulligen

Dolores - Urmie Plein

Timo - Sanne den Hartogh


Prijzen

De serie wint de Beeld en Geluid Award 2011 in de categorie Fictie. Volgens de jury onderscheidt de serie zich "door een bijzondere vormgeving en een gedurfd concept, met een zeer groot aantal belangrijke rollen, een prominente functie voor de stad Amsterdam en een meeslepend liefdesverhaal".