Albert Ramaker: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Persoon | illustratie = Albert Ramaker.jpg | naam = Albert Ramaker | geboorte_datum = 1912 | geboorte_plaats = | overlijden_datum = 28-6-2009 | ove...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 6: Regel 6:
| overlijden_datum  = 28-6-2009
| overlijden_datum  = 28-6-2009
| overlijden_plaats = Amerongen
| overlijden_plaats = Amerongen
| functies = [[:Category:Presentator|Presentator]], [[:Category:Producent|Producent]], [[:Cataegory: Schrijver|Schrijver]]
| functies = [[:Category:Presentator|Presentator]], [[:Category:Producent|Producent]], [[:Category: Schrijver|Schrijver]]
| bekend_van  =  
| bekend_van  =  
| periode_actief  = tot 1977
| periode_actief  = tot 1977
Regel 19: Regel 19:


Albert Ramaker was een evangelist en groeide op  in de "Vergadering van gelovigen" en de "Maranathabeweging". Hij volgde een Bijbelschool in het Duitse Wiedenest en was jarenlang leider van een schippersinternaat. Hij werd evangelist en docent aan Bijbelscholen in Doorn en was betrokken bij Trans World Radio en Youth for Christ.
Albert Ramaker was een evangelist en groeide op  in de "Vergadering van gelovigen" en de "Maranathabeweging". Hij volgde een Bijbelschool in het Duitse Wiedenest en was jarenlang leider van een schippersinternaat. Hij werd evangelist en docent aan Bijbelscholen in Doorn en was betrokken bij Trans World Radio en Youth for Christ.
In 1965 was hij samen met de evangelisten Jan Kits en Johan van Oostveen de grondlegger van de Evangelische Omroep zou gaan worden. Met zijn mede grondleggers van de EO was hij van mening dat de C van de NCRV niet voldoende werd uitgedragen. Door de komst van een 3de radionet binnen het Nederlandse omroepbestel leek het mogelijk om de evangelie verkondiging door middel van  de radio mogelijk te worden op een wijze die de grondleggers voor ogen hadden. Helaas was het 3de radionet voorbestemd een pop-zender te worden en moest men op een andere wijze een zendmachtiging proberen te verkrijgen. Bij de oprichtingsvergadering op 14 mei 1966 werd Ramaker  aangewezen een actiecomité te vormen waarin alle geloofsgemeenschappen en kerken vertegenwoordigd moesten zijn en op 21 april 1967 was de Stichting "De Evangelische Omroep" een feit. Ramaker begon als enige medewerker programma's te maken voor de afdeling radio na het verkrijgen van een voorlopige zendmachtiging en werd automatisch in 1970 hoofd gesproken woord. Hij bleef tot 1977 werkzaam bij de EO. Door zijn contacten met Trans World Radio kreeg de EO in haar pand aan de Amersfoortseweg in Hilversum een complete montage studio voor het produceren van bijdragen. Het pand aan de Oude Amersfoortseweg in Hilversum had een religieuze bestemming als klooster voordat de EO de voormalige cellen van de nonnen als kantoorruimten in gebruik nam en de kapel omdoopte in Aula waar vanaf dat moment de verplicht bij te wonen opening en sluiting van de week plaatsvonden voor de EO medewerkers. Na zijn pensionering in 1977 was hij nog actief als bijbelleraar en gaf zaterdagcursussen. Hij schreef een biibelstudieboek met de titel "Geloof Moeilijk of Niet" met daarin een samenvatting van de leerstof die hij op de Brandpunt Bijbelschool had onderwezen. In 1970 kreeg de EO de C-status en meer zendtijd dan bij de start als aspirantomroep en werd het personeelsbestand aanzienlijk uitgebreid en was Ramaker minder op de radio te horen.
In 1965 was hij samen met de evangelisten Jan Kits en Johan van Oostveen de grondlegger van wat de Evangelische Omroep zou gaan worden. Met zijn mede grondleggers van de EO was hij van mening dat de C van de NCRV niet voldoende werd uitgedragen. Door de komst van een 3de radionet binnen het Nederlandse omroepbestel leek het mogelijk om de evangelie verkondiging door middel van  de radio mogelijk te worden op een wijze die de grondleggers voor ogen hadden. Helaas was het 3de radionet voorbestemd een pop-zender te worden en moest men op een andere wijze een zendmachtiging proberen te verkrijgen. Bij de oprichtingsvergadering op 14 mei 1966 werd Ramaker  aangewezen een actiecomité te vormen waarin alle geloofsgemeenschappen en kerken vertegenwoordigd moesten zijn en op 21 april 1967 was de Stichting "De Evangelische Omroep" een feit. Ramaker begon als enige medewerker programma's te maken voor de afdeling radio, na het verkrijgen van een voorlopige zendmachtiging en werd automatisch in 1970 hoofd gesproken woord. Hij bleef tot 1977 werkzaam bij de EO. Door zijn contacten met Trans World Radio kreeg de EO in haar pand aan de Amersfoortseweg in Hilversum een complete montage studio voor het produceren van bijdragen. Het pand aan de Oude Amersfoortseweg in Hilversum had een religieuze bestemming als klooster voordat de EO de voormalige cellen van de nonnen als kantoorruimten in gebruik nam en de kapel omdoopte in Aula waar vanaf dat moment de verplicht bij te wonen opening en sluiting van de week plaatsvonden voor de EO medewerkers. Na zijn pensionering in 1977 was hij nog actief als bijbelleraar en gaf zaterdagcursussen. Hij schreef een biibelstudieboek met de titel "Geloof Moeilijk of Niet" met daarin een samenvatting van de leerstof die hij op de Brandpunt Bijbelschool had onderwezen. In 1970 kreeg de EO de C-status en meer zendtijd dan bij de start als aspirantomroep en werd het personeelsbestand aanzienlijk uitgebreid en was Ramaker minder op de radio te horen.
Albert Ramaker overleed op 96-jarige leeftijd in Amerongen.
Albert Ramaker overleed op 96-jarige leeftijd in Amerongen.




[[Category: personen|Ramaker, Albert]] [[Category:Presentator | Ramaker, Albert]] [[Category:Producent | Ramaker, Albert]] [[Catagory: Schrijver| Ramaker, Albert]]
[[Category: personen|Ramaker, Albert]] [[Category:Presentator | Ramaker, Albert]] [[Category:Producent | Ramaker, Albert]] [[Category: Schrijver| Ramaker, Albert]]

Versie van 21 mrt 2011 10:44

Albert Ramaker foto: EO

NaamAlbert Ramaker
Geboren, 1912
GestorvenAmerongen, 28-6-2009
FunctiesPresentator, Producent, Schrijver
Bekend van
Periode actieftot 1977
Werkt samen metJaap MouissieWillem Glashouwer

Albert Ramaker in de media
Oeuvre van Alber Ramaker


Albert Ramaker was een evangelist en groeide op in de "Vergadering van gelovigen" en de "Maranathabeweging". Hij volgde een Bijbelschool in het Duitse Wiedenest en was jarenlang leider van een schippersinternaat. Hij werd evangelist en docent aan Bijbelscholen in Doorn en was betrokken bij Trans World Radio en Youth for Christ. In 1965 was hij samen met de evangelisten Jan Kits en Johan van Oostveen de grondlegger van wat de Evangelische Omroep zou gaan worden. Met zijn mede grondleggers van de EO was hij van mening dat de C van de NCRV niet voldoende werd uitgedragen. Door de komst van een 3de radionet binnen het Nederlandse omroepbestel leek het mogelijk om de evangelie verkondiging door middel van de radio mogelijk te worden op een wijze die de grondleggers voor ogen hadden. Helaas was het 3de radionet voorbestemd een pop-zender te worden en moest men op een andere wijze een zendmachtiging proberen te verkrijgen. Bij de oprichtingsvergadering op 14 mei 1966 werd Ramaker aangewezen een actiecomité te vormen waarin alle geloofsgemeenschappen en kerken vertegenwoordigd moesten zijn en op 21 april 1967 was de Stichting "De Evangelische Omroep" een feit. Ramaker begon als enige medewerker programma's te maken voor de afdeling radio, na het verkrijgen van een voorlopige zendmachtiging en werd automatisch in 1970 hoofd gesproken woord. Hij bleef tot 1977 werkzaam bij de EO. Door zijn contacten met Trans World Radio kreeg de EO in haar pand aan de Amersfoortseweg in Hilversum een complete montage studio voor het produceren van bijdragen. Het pand aan de Oude Amersfoortseweg in Hilversum had een religieuze bestemming als klooster voordat de EO de voormalige cellen van de nonnen als kantoorruimten in gebruik nam en de kapel omdoopte in Aula waar vanaf dat moment de verplicht bij te wonen opening en sluiting van de week plaatsvonden voor de EO medewerkers. Na zijn pensionering in 1977 was hij nog actief als bijbelleraar en gaf zaterdagcursussen. Hij schreef een biibelstudieboek met de titel "Geloof Moeilijk of Niet" met daarin een samenvatting van de leerstof die hij op de Brandpunt Bijbelschool had onderwezen. In 1970 kreeg de EO de C-status en meer zendtijd dan bij de start als aspirantomroep en werd het personeelsbestand aanzienlijk uitgebreid en was Ramaker minder op de radio te horen. Albert Ramaker overleed op 96-jarige leeftijd in Amerongen.