Alles van waarde

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Renekoenders (Overleg | bijdragen) op 8 okt 2013 om 12:19 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 2012 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=Alles%20van%20waarde Beeld en G...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2012
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genredocumentaire
Decennia2010-2019
Lengte73'17
Mediumtelevisie
Allesvanwaardetitel.jpg Allesvanwaarde.jpg


Beschrijving

Alles van waarde is een documentaire van filmmaker Frans Bromet over zichzelf en zijn dochter Laura. Bromet is boos op de bureaucratisering van de maatschappij, en vooral op de managerscultuur die het leven stuurt van de bevolking en het plezier in het werk ontneemt.

De destructieve macht van managers in de gezondheidszorg, het onderwijs, de woningcorporaties, de publieke omroep, banken en talloze andere instellingen hebben volgens Bromet het functioneren van deze instituten tot in de wortel aangetast. Geldstromen bestemd voor elementaire taken in onze samenleving vullen de zakken van steeds verder uitdijende managementlagen. Laura, tijdens de filmopname midden in een verhuizing naar een vrijstaande woning met uitzicht op het platteland, is pragmatischer en actief in de politiek. Bromet probeert bij haar gehoor te vinden voor z'n grieven. Als fractievoorzitter van de GroenLinks-afdeling in de gemeenteraad van Waterland is ze ervan overtuigd dat je zaken kunt veranderen door dicht bij huis te beginnen, en zij zet zich in voor een fietspad tussen Overleek en Noordmeer. Haar ambities zorgen ervoor dat ze als fractiemedewerker in de Tweede Kamer komt. Van de pessimistische levensinstelling van haar vader heeft ze niet veel meegekregen. Ze vindt dan ook dat hij schromelijk overdrijft.

Deze documentaire is uitgezonden als aflevering van Holland Doc.

Makers

Regisseur, camera Frans Bromet

Scenarioschrijver Julie van Traa, Hans Dortmans

Researcher Julie van Traa

Samensteller, montage Silvia Bromet

Muziek Mark Tuinstra

Productie Olivia Buning, Claire van den Ende, Martine Swildens, Dorothee van der Veer, Natascha Teunissen

Uitvoerend producent Natascha Teunissen

Eindredacteur HUMAN Bert Janssens

Producent Pieter van Huystee

HUMAN

Deze productie is tot stand gekomen met subsidie van het Nederlands Filmfonds en het CoBo-Fonds.