Annechien Braak

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Liselotte Doeswijk (Overleg | bijdragen) op 14 aug 2014 om 20:33

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
PersoonPlaceholder.png

NaamAnnechien Braak
Geboren,
Functiesdecorontwerper, producent
Bekend van
Periode actief1984 - heden
Werkt samen metDorus van der Linden, Freek Biesiot
Externe infoLinkedin profiel


Oeuvre Annechien Braak

Annechien Braak studeert van 1980 tot 1985 aan de Rietveld Academie de richtingen scenografie en audiovisuele vormgeving. Ze werkt tijdens die studie mee aan eindexamenproducties van de Nederlandse Film en Televisie Academie en theatergroep Taller, van onder meer Maria Peters, Dave Schram, Han Sloos, Rene Huybrechtse, Buake Kappers, Leon de Winter en Jean van de Velde. Ze loopt in 1984 stage bij de Afdeling Decorontwerp van de NOS en assisteert daar Dorus van der Linden.

Na de stage werkt ze zo'n acht jaar als freelancers bij de afdeling. Naast Van der Linden assisteert ze ook Freek Biesiot bij zowel televisieproducties als speelfilms als De aanslag (Van der Linden) en De avonden (Biesiot). Als decorontwerper/artdirector doet ze RUR, Ischa, Tussen droom en daad en enkele tv-commercials.

In 1992 maakt Braak na een cursus aan de Mediaacademie de overstap van ontwerp naar productie. Eerst ongeveer vier jaar als producert bij Sesamstraat en daarna voor Van gewest tot gewest, Vrouw zoekt kunst, Kunststof TV en NTR schooltv. Braak heeft een voorliefde voor projecten die te maken hebben met kunst, cultuur, muziek, jeugd, literatuur, theater, film, tv en nieuwe media.