Anouk Brandts

Uit B&G Wiki
Versie door Renekoenders (overleg | bijdragen) op 22 jul 2013 om 07:52
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Anouk Brandts in 1986

NaamAnouk Brandts
GeborenLoosdrecht, 23 augustus 1962
FunctiesOmroeper
Bekend vanTROS
Periode actief1986-1988

Anouk Brandts in de media
Oeuvre Anouk Brandts

Anouk Brandts groeit op in Blaricum. Na de middelbare school begint ze met haar schoonzus en broer een winkeltje in Laren. Ze verkopen thee, koffie, drop en allerlei cadeaus. Op een dag koopt TROS-directeur Cees den Daas daar een zakje drop en hij vraagt aan Brandts of ze geïnteresseerd is om omroepster te worden. Hoewel ze die interesse eigenlijk niet heeft, vindt ze het idee wel spannend en dus gaat ze auditie doen. Tot haar verbazing belt Ralph Inbar haar op met het nieuws dat zij de nieuwe omroepster is geworden.

Ze krijgt mediatraining en verder wordt ze begeleid door Ralph Inbar en later eindregisseuse Jannetje Strengers. Thuis bereidt ze zich voor door veel te oefenen: met een opnamerecordertje, voor de spiegel, voor haar oma. Al snel wordt ze als bekende Nederlander gezien, maar zelf heeft ze dit altijd nuchter bekeken. Ze heeft naast Rob de Nijs voor een goed doel hamburgers staan verkopen bij de McDonald’s. Dat hij dan meer hamburgers verkoopt dan zij vindt ze logisch; ze vindt het gewoon leuk om te doen. Uiteindelijk is ze twee jaar omroepster geweest.

Het werken in haar winkel is tijdens haar omroeptijd gewoon doorgegaan, net als haar loopbaan als fotomodel. Op dit laatste legt ze zich nog meer toe na het omroepen. Ze heeft een tijdje veel gewerkt en gereisd. Daarnaast is ze moeder geworden van vier jongens en is ze zich bewust fulltime bezig gaan houden met haar gezin.

Sinds 2010 werkt ze als proever bij een geur- en smaakfabriek en is ze bezig zich te bekwamen in voice-overwerk en het inspreken van tekenfilms.