Bij ons thuis

Uit B&G Wiki
Versie door Renekoenders (overleg | bijdragen) op 19 nov 2008 om 10:00
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode2001-2006
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreEducatief
Decennia2000-2009
Lengte25’ – 45’
MediumTelevisie
Externe infoTeleac


Beschrijving

‘Bij ons thuis’ is een educatief programma van de Teleac waarin de opvoeding van kinderen centraal staat. Iedere week komt er een ander onderwerp aan bod waarbij geprobeerd wordt om kinderen en ouders meer inzicht te geven. In de studio komen deskundigen aan het woord en ook kinderen die veel met het onderwerp te maken hebben vertellen hun verhaal. Het idee van het programma is vooral om het onderwerp onder de aandacht te brengen en niet om opvoeders te vertellen hoe zij moeten handelen. Voorbeelden van onderwerpen die aan bod komen zijn anorexia, drugsgebruik, hoogbegaafdheid en ziektes. Iedere aflevering eindigt met een sketch waarin op grappige manier ook een opvoedkundig thema aan bod komt.


Makers

Presentatie: Jeroen Kamer en Suzanne Rethans / Pernille La Lau en Bas Westerweel

Regisseur: Rinus Spoor

Producent: XPRODUCTIONS

Organisatie: Teleac / NOT


Achtergrondinformatie

- ‘Bij Ons Thuis’ begon in 2001 als eerste opvoedprogramma op de Nederlandse televisie. Het resultaat was 300.000 kijkers per week.

- In september 2005 kreeg het programma twee nieuwe presentatoren: Pernille La Lau en Bas Westerweel.

- De sketches die iedere keer aan het eind van programma’s te zien zijn, werden in eerste instantie gedaan door Joep van Deudekom (vaak in combinatie met Genio de Groot) en later door één van de presentatoren zelf: Bas Westerweel.

- Om afleveringen te bekijken kunt u terecht op de site van ‘Bij ons thuis’: http://www.teleac.nl/bij_ons_thuis/index.html