Boyspotting

Uit B&G Wiki
Versie door Mvkooij (overleg | bijdragen) op 9 dec 2010 om 12:43
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode2003
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genredocumentaire
Decennia2000-2009
Mediumtelevisie
Externe infoDokument Junior NCRV

Dokumentjunior.jpg

Beschrijving

In de documentaire Boyspotting draait het om de liefde en worden drie jongens van twaalf jaar beoordeeld door de meisjes uit hun klas. De drie jongens stellen zich voor aan de kijker aan de hand van een interview dat bij hen thuis wordt opgenomen. Vervolgens moeten de drie jongens laten zien in een rollenspel hoe zij met meisjes en verliefdheid omgaan. Ondertussen worden de meisjes ook geïnterviewd en mogen ze een uitgebreide mening geven over de drie jongens. Op de avond van de school disco worden de drie jongens beoordeeld op de volgende criteria: uiterlijk, gedrag en hun houding naar meisjes. Daarna worden de prijzen uitgereikt voor de meest aardige jongen, de best geklede jongen en de macho.

In het tweede deel van de documentaire komt Stichting Woest aan bod. In dit gedeelte sturen kinderen een brief naar Stichting Woest waarin zij een probleem vermelden. In deze aflevering is het probleem rokende ouders. Het meisje Bonita is boos op haar ouders omdat zij haar beloofd hadden te stoppen met roken op haar verjaardag maar zich hebben gehouden aan hun belofte. Stichting Woest gaat een gesprek aan met de ouders van Bonita om hun erop te wijzen dat ze zich aan de belofte die ze aan Bonita gemaakt hebben moeten houden. Twee weken later komt Stichting Woest weer langs om te controleren of het geholpen heeft en dat heeft het ook. De ouders van Bonita zijn beide gestopt met roken.

Makers

Commentaar, regie Joris Linssen

Samenstelling Claudia Tellegen

Camera, regie Stef Biemans, Albert Klein Haneveld

Research, geluid Rober van der Wardt

Productie Inge Joldersma

Eindredactie Suzanne Kunzeler

Achtergrond informatie

Dokument Junior is een jeugddocumentaireserie van de NCRV voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Telkens staat een kind met zijn of haar verhaal garant voor een spannende, grappige of ontroerende documentaire. Onderwerpen waar kinderen direct mee te maken kunnen krijgen staan centraal.