Danny Smit

Uit B&G Wiki
Versie door Dann (overleg | bijdragen) op 25 mrt 2010 om 22:26 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Danny Smit volgde de opleiding grafische vormgeving en animatie aan de hogeschool voor de kunsten in Utrecht. Na zijn studie is hij werkzaam als animator bij Valkieser...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Danny Smit volgde de opleiding grafische vormgeving en animatie aan de hogeschool voor de kunsten in Utrecht. Na zijn studie is hij werkzaam als animator bij Valkieser Sound en Images in Hilversum. bij Valkieser ontwikkeld Smit zich tot art director en geeft hij, vaak in samenwerking met Remco van Kesteren, vorm aan vele programma's en zenders. In de periode 1995 - 1999 ontwerpt Smit onder andere de vormgeving van SBS6, RTL5, NET5, RTL Nieuws, Netwerk, KRO, RKK en de VARA.

Begin 2000 verhuist hij naar London, Engeland om eerst als senior designer en later als creatief directeur bij English&Pockett te gaan werken, één van de grote UK brand & design bureaus naast Lambie-Nairn en Kemistry. Hij is daar verantwoordelijk voor de nieuwe huisstijl van Eurosport (2000), UEFA Champions League, UEFA Cup, Euro 2008 en de zenderstyling voor Europese zenders als SVT1 (Zweden) en Deutsche Welle (Duitsland). Hier ontwikkeld hij ook de merken Arrivo en Xotix voor UPC.

In 2005 Verhuist hij terug naar Nederland om voor MTV als creatief directeur aan de slag te gaan en de zender van een nieuwe identiteit te voorzien. Een aantal reclame campagnes voor de zender winnen internationale prijzen.

Eind 2006 treedt hij uit dienst bij MTV en start hij Karma. Daar geeft hij vorm aan de lancering van Comedy Central en de nieuwe huistijl voor Veronica, 3VOOR12 en de regionale zenders Omroep Flevoland en RTV Utrecht.

Nu is Smit creative partner van Dare en verantwoordelijk voor reclame campagnes van Comedy Central, FOXlife, National Geographic Channel en de huisstijlen van RTL lounge en Nostalgie Net.