De Dik Voormekaar show (tv): verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 16: Regel 16:


In 1973 begonnen als onderdeel van het radioprogramma [[Abominabele top 2000]] van komiek [[André van Duin]] en geluidstechnicus [[Ferry de Groot]]. Na tien afleveringen werd het programma op 18 maart 1973 omgedoopt tot de [[Dik Voormekaar Show]]. Nadat tijdens een uitzending de directie van [[Radio Noordzee]] op de hak genomen werd, moest het duo en daarmee het programma, vertrekken. Vanaf 1974 keerden ze terug op de radio bij de [[NCRV]], waar het programma een legendarische status kreeg.   
In 1973 begonnen als onderdeel van het radioprogramma [[Abominabele top 2000]] van komiek [[André van Duin]] en geluidstechnicus [[Ferry de Groot]]. Na tien afleveringen werd het programma op 18 maart 1973 omgedoopt tot de [[Dik Voormekaar Show]]. Nadat tijdens een uitzending de directie van [[Radio Noordzee]] op de hak genomen werd, moest het duo en daarmee het programma, vertrekken. Vanaf 1974 keerden ze terug op de radio bij de [[NCRV]], waar het programma een legendarische status kreeg.   
'Dik voormekaar' is een typetje van [[André van Duin]] en was met zijn 'hobbykwartier' een vastonderdeel van de [[Abominabele top 2000]]. Na 'Dik voormekaar' ontstonden nog vele typetjes zoals 'Meneer de Groot', 'Ome Joop', 'Harry Nak' en 'Bep en Toos'. De karakters verschenen in 1977 en 1979 op tv in een eigen serie. In plaats van acteurs, werd er gebruik gemaakt van handpoppen om de karakters uit te beelden. Voor een tweede reeks, die verder ging onder de naam [[Van hot naar haar met Dik Voormekaar]], zijn de handpoppen vervangen door levensgrote poppen. Het gezelschap verlaat de studio en trekt het land door om reportages te maken. De uitzendingen waren populair bij kinderen maar niet zo succesvol als op de radio. Daar keert het programma in 1978 terug met [[De Lach Of Ik Schiet Show]]. De naamswijziging wordt als snel weer hersteld en zo blijven uitzendingen populair totdat [[André van Duin]] en [[Ferry de Groot]] besloten er in 1985 mee te stoppen. In 2000 keert het programma toch weer terug op de radio en wel bij de [[TROS]] op [[3FM]] waar het tot 2003 te beluisteren is. Vanaf februari 2009 is de [[Dik Voormekaar Show]] weer terug op televisie bij de [[TROS]], op vrijdagavond. In 2009 wordt het programma genomineerd voor de [[Gouden Televizier-Ring]].
'Dik voormekaar' is een typetje van [[André van Duin]] en was met zijn 'hobbykwartier' een vastonderdeel van de [[Abominabele top 2000]]. Na 'Dik voormekaar' ontstonden nog vele typetjes zoals 'Meneer de Groot', 'Ome Joop', 'Harry Nak' en 'Bep en Toos'. De karakters verschenen in 1977 en 1979 op tv in een eigen serie. In plaats van acteurs, werd er gebruik gemaakt van handpoppen om de karakters uit te beelden. Voor een tweede reeks, die verder ging onder de naam [[Van hot naar haar met Dik Voormekaar]], zijn de handpoppen vervangen door levensgrote poppen. Het gezelschap verlaat de studio en trekt het land door om reportages te maken. De uitzendingen waren populair bij kinderen maar niet zo succesvol als op de radio.  
Daar keert het programma in 1978 terug met [[De Lach Of Ik Schiet Show]]. De naamswijziging wordt als snel weer hersteld en zo blijven uitzendingen populair totdat [[André van Duin]] en [[Ferry de Groot]] in 1985 besluiten er mee te stoppen. In 2000 keert het programma toch weer terug op de radio en wel bij de [[TROS]] op [[3FM]] waar het tot 2003 te beluisteren is. Vanaf februari 2009 is de [[Dik Voormekaar Show]] weer terug op televisie bij de [[TROS]], op vrijdagavond. In 2009 wordt het programma genomineerd voor de [[Gouden Televizier-Ring]].





Versie van 22 sep 2009 11:31

Periode1977-heden
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genreamusement
Decennia1970-1979, 2000-2009
Lengte30'00
Mediumtelevisie, radio

Dikvoormekaarshow.jpg

Beschrijving

In 1973 begonnen als onderdeel van het radioprogramma Abominabele top 2000 van komiek André van Duin en geluidstechnicus Ferry de Groot. Na tien afleveringen werd het programma op 18 maart 1973 omgedoopt tot de Dik Voormekaar Show. Nadat tijdens een uitzending de directie van Radio Noordzee op de hak genomen werd, moest het duo en daarmee het programma, vertrekken. Vanaf 1974 keerden ze terug op de radio bij de NCRV, waar het programma een legendarische status kreeg. 'Dik voormekaar' is een typetje van André van Duin en was met zijn 'hobbykwartier' een vastonderdeel van de Abominabele top 2000. Na 'Dik voormekaar' ontstonden nog vele typetjes zoals 'Meneer de Groot', 'Ome Joop', 'Harry Nak' en 'Bep en Toos'. De karakters verschenen in 1977 en 1979 op tv in een eigen serie. In plaats van acteurs, werd er gebruik gemaakt van handpoppen om de karakters uit te beelden. Voor een tweede reeks, die verder ging onder de naam Van hot naar haar met Dik Voormekaar, zijn de handpoppen vervangen door levensgrote poppen. Het gezelschap verlaat de studio en trekt het land door om reportages te maken. De uitzendingen waren populair bij kinderen maar niet zo succesvol als op de radio. Daar keert het programma in 1978 terug met De Lach Of Ik Schiet Show. De naamswijziging wordt als snel weer hersteld en zo blijven uitzendingen populair totdat André van Duin en Ferry de Groot in 1985 besluiten er mee te stoppen. In 2000 keert het programma toch weer terug op de radio en wel bij de TROS op 3FM waar het tot 2003 te beluisteren is. Vanaf februari 2009 is de Dik Voormekaar Show weer terug op televisie bij de TROS, op vrijdagavond. In 2009 wordt het programma genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring.


Makers

Presentatie André van Duin, Ferry de Groot

Regie Keesjan den Daas

Uitvoerend producent Chantal Widdershoven

Productie Eva Kerste, Sebastiaan Franke

Eindredactie André van Duin, Ferry de Groot

Scenario André van Duin, Ferry de Groot

Montage Arjen Mancini

MasMedia

André van Duin Producties

Radio Noordzee

NCRV

3FM

TROS