De grote Jezus quiz

Uit B&G Wiki
Versie door Renekoenders (overleg | bijdragen) op 16 apr 2012 om 06:56 (→‎Beschrijving)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode2012
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrespelprogramma
Decennia2010-2019
Lengte75'
Mediumtelevisie

JezusQuiz.jpeg Jezusquiz2.jpeg Jezusquiz3.jpeg

Beschrijving

Eenmalig spelprogramma waarin twee teams van bekende Nederlanders worden getest op hun kennis van Pasen en Jezus Christus. Team 1 bestaat uit: zanger/acteur Danny de Munk (teamcaptain), zanger/acteur Charly Luske, oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo en rapper Kempi. Team 2 bestaat uit zanger Syb van der Ploeg (teamcaptain), acteur Frank Lammers, actrice Fajah Lourens en cabaretier Howard Komproe.

In vier thematische ronden beantwoorden zij vragen aan de hand van muziekfragmenten en straatinterviews, en voeren ze opdrachten uit. Zo moeten zij tegen elkaar hun ergste zonden opbiechten en proberen ze met vijf broden en twee vissen over water te lopen. Michella Koxs en Leslie Keijzer, bekend van het tv-programma Echte meisjes in de jungle, vertellen tussen de rondes door op geheel eigen wijze het paasverhaal. De muzikale omlijsting en jurering wordt verzorgd door dj Dennis van der Geest en de presentatie is in handen van Klaas van Kruistum.

Makers

Presentatie Klaas van Kruistum

EO

Eye2Eye Media

Achtergrond informatie

De EO heeft achteraf spijt van de uitzending, omdat het programma te veel om de humor heeft gedraaid en te weinig om de inhoud en boodschap. EO-directeur Arjan Lock biedt zijn excuses aan aan iedereen die door het programma is teleurgesteld of gekwetst. Het programma wordt ook van de website uitzendinggemist.nl gehaald.