Klaas van Kruistum

Uit B&G Wiki

Als kind is Klaas van Kruistum al geïnteresseerd in de radio. Via een illegale radiozender met een zendbereik van een huizenblok maakt hij kennis met het medium. Na wat experimenteren komt Klaas terecht bij de lokale omroep Veenendaal. Hier gaat hij aan de slag als presentator en zal 10 jaar in deze functie bij de zender werkzaam zijn.

Evert ten Ham haalt Klaas naar 3FM. Als dj maakt hij spots, radioitems en mixt hij muziek (al dan niet live). Daarna werkt hij mee aan GospelFM. Vervolgens slaat hij een hele andere richting in; hij begint aan een opleiding verpleegkunde in Utrecht.

Een jaar later is hij echter weer terug bij 3FM en krijgt hij zijn eigen programma Xion. Het programma wordt zijn doorbraak bij het grote publiek. Na Xion is Klaas een korte periode werkzaam bij YamFM. Uiteindelijk keert hij toch weer terug naar het vertrouwde 3FM nest en heeft succes met Jouw WeekendFinale!.

In 2008 komt ook televisie op zijn pad. Samen met Ben Ketting presenteert hij Omega code. Voor dit programma heeft hij een training gehad, want hij heeft nog nooit voor tv gepresenteerd en hij is wat onzeker geweest hierover. Hij heeft erover gepraat en geconcludeerd dat hij het eigenlijk gewoon kan. De elementen die hem in de weg hebben gestaan, heeft hij langsgelopen en bekeken welke er relevant van zijn en welke niet. Deze heeft hij een voor een verbeterd en het uiteindelijk gewoon houden bij 'ik kan het gewoon'.

Als Omega Code in 2009 zijn laatste aflevering uitzendt, wordt gekeken naar een nieuw programma voor Klaas. Dit wordt het tienerprogramma Checkpoint. Dit programma is een uitbundig succes. Bovendien valt hij soms in voor Manuel Venderbos in het programma Jong. In 2010 volgt er weer een nieuw programma Bestemming onbekend.