De kolonist van kibboets Karmya

Uit B&G Wiki
Versie door Ellemijn (overleg | bijdragen) op 14 okt 2010 om 15:44
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode2008
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte47'58"
MediumTelevisieBeschrijving

Aan de grens met de Gazastrook ligt de anti-religieuze kibboets Karmya, waar sprake is van een conflict tussen de anti-religieuze kibboetsbevolking en religieuze kolonisten. Er worden enkele inwoners gevolgd, zoals Yaniv Ben Hagai Levy, een religieuze kolonist die uit zijn dorp is verdreven. De tegenstellingen tussen de religieuze kolonisten en de kibboetsbevolking zijn enorm. Kibboets manager Gill Timor vertelt over de unieke levenswijze van de kibboets Karmya en over het gevaar vanuit de Gazastrook.

Tussen de kibboets manager en de kolonistische gemeenschapsleider ontstaat, ondanks de tegenstellingen tussen hun gemeenschappen, een uitzonderlijke vriendschap.


Makers

Regie Rudi Boon

Interview Eitan Wetzler

Research Eitan Wetzler en Henneke Hagen

Montage Christine Houbiers

Eindredactie Jos de Putter en Doke Romeijn

VPRO

Achtergrondinformatie

Deze documentaire is onderdeel van het VPRO programma Tegenlicht en valt onder het thema ‘Over de grens’. Binnen dit thema werden in totaal vier documentaires uitgezonden over buitenlandse culturen en conflicten, met name gericht op het Midden-Oosten. Andere documentaires binnen dit thema zijn Joris Luyendijk in gesprek met Amin Maalouf, Weg uit de ‘War on Terror' en Papa is een martelaar.