Dylan Haegens

Uit B&G Wiki
Versie door Kimenaig (overleg | bijdragen) op 13 nov 2018 om 15:16 (→‎Bioscoopfilm)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Dylan Haegens.jpg

NaamDylan Haegens
GeborenVenray, 23 oktober 1992
Functies Vlogger, YouTuber
Bekend vanYouTube, Dylan Haegens, DutchVlogs, TeamDylanHaegens
Periode actief2009 - heden
Werkt samen metMilan Knol, Mertabi, DagelijksHaadee, DusDavidGames
Externe infoLink naar kanaal


Populaire YouTuber sinds 2009 met twee kanalen, Dylan Haegens met bijna een miljoen volgers én TeamDylanHaegens met ruim 455.000 volgers in 2016.

Start

Dylan Haegens wordt geboren op 23 oktober 1992 in Venray. In 2009 begint zijn carrière op YouTube terwijl hij nog bij zijn ouders in Venray woont. Zijn eerste filmpje is een parodie op een Tellsell-reclame. Hij neemt deze video op met zijn vriend Teun Peters.

In de video’s die hij maakt onder de naam Dutchvlog heeft Dylan Haegens vaak een zonnebril op omdat hij toch een beetje bang is om herkend te worden.

Team

Het vaste team van Dylan Haegens bestaat uit Teun Peters (camera), Rick Vermeulen (design/animaties) en Marit Brugman (scripts en productie). Met deze mensen maakt hij de video’s voor zijn kanaal Dylan Haegens en ook voor het kanaal TeamDylanHaegens.

Haegens noemt zichzelf niet direct een vlogger, wat volgens hem het maken van een videodagboek betekent. Wat hij doet is sketches schrijven en uitwerken, en die net wat uitgebreider en directer zijn dan een videodagboek.

Merchandise

Dylan Haegens verkoopt allerlei spullen via zijn webshop zoals schoolagenda’s en T-shirts, truien, petjes en sleutelhangers. Hij verdient ook aan zijn YouTube-kanaal door advertentievideo’s te maken waarin hij een product bespreekt.

Top 10

Met name zijn ‘Top 10’-video’s zijn erg populair en halen geregeld meer dan een half miljoen views per aflevering. Enkele voorbeelden hiervan zijn ’10 manieren om de klas uitgestuurd te worden’ (3,6 miljoen views), ’10 mensen met superkrachten’ (2,5 miljoen views) en ’10 gestoorde gamers’ (2,1 miljoen views).

Haegens is tevens bekend vanwege zijn medewerking aan de 'Marokkaan geeft rijles-video’s' van Mertabi. Ook heeft hij eerder meegewerkt aan videos van Milan Knol.

Eigen kantoor

Vanaf juni 2015 heeft Dylan Haegens zijn eigen kantoor in het centrum van Venray. Alle teamleden hebben inmiddels hun eigen kanaal op YouTube: Marit Brugman heeft het kanaal Marit tussen de mannen, Teun Peters is Teun Peters en Rick Vermeulen heeft het kanaal Rick Vermeulen.

Doelgroep

Waarschijnlijk zijn de filmpjes van Dylan Haegens bedoeld voor de doelgroep 12 tot 21 jaar. In zijn video’s worden aansprekende voorvallen en problemen behandeld die veelal binnen deze doelgroep spelen zoals uit de klas gestuurd worden, mislukte pranks en beschaamde ouders. Zijn publiek spreekt hij steevast aan met "Hey mensen."

Populariteit

Dagblad de Limburger schrijft op 23 september 2015 dat Dylan Haegens het naamplaatje bij z’n voordeur heeft weggehaald. Er wordt steeds vaker aangebeld door fans. Haegens heeft geen moeite met bezoek op het kantoor van zijn bedrijf maar liever niet op zijn privéadres. Op 29 en 30 oktober 2016 organiseert hij het Dylan Haegens Event, een weekend met meet & greets waarbij hij onder meer zijn fans ontmoet en met hen op de foto gaat.

Bioscoopfilm en tijdschrift

In 2018 lanceert Haegens zijn eerste bioscoopfilm. Voor De film van Dylan Haegens strikt hij kickbokser Rico Verhoeven, actrice Ilse Warringa en Meisje Djamila. Uitgeverij Hearst presenteert hetzelfde jaar het jongerentijdschrift Dylan Magazine,

Onderscheidingen

  • Veed Award 2016 in de categorie 'Beste comedy YouTuber'
  • Veed Award 2017 in de categorieën: 'Beste comedy YouTuber' en 'Beste mannelijke YouTuber'
  • Veed Award 2018 in de categorie 'Beste comedy YouTuber'