Gebruiker: Samba-boy

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Samba-boy (Overleg | bijdragen) op 26 nov 2009 om 21:57

Ga naar: navigatie, zoeken

Jordy van Eijndhoven (Den Bosch, 7 juni 1995) is op het web bekend onder de nickname Samba-boy of MrSambaboy. Van Eijndhoven is scholier op de Sancta Maria Mavo in Den Bosch. Zijn hobbies zijn zingen, computeren, televisie-kijken en televisie/videohobbyisme.


Door de website Omroepers.nl in 2004 groeide deze laatstgenoemde hobby alleen maar meer. Dat is anno eind 2009 goed te merken. Hij heeft (onofficieel) namelijk een van de grootste ongelabelde videobanden(VHS)-verzameling in Nederland. Een exact aantal is nog nooit genoemd en waarschijnlijk ook niet te noemen, maar van Eijndhoven grapt zelf wel eens "Gok maar op een getal met minstens 4 cijfers". Het grootste deel bestaat uit zelf opgenomen videobanden vanaf de jaren '90 tot aan 2007, maar soms krijgt hij daar van vrienden/familie een partij bij, waar meestal materiaal uit de jaren '80 op staat. Hoewel naarstig opzoek heeft hij helaas nog geen Betamax-, Video 2000-, of VCR-recorders in huis. Waarschijnlijk vinden zijn ouders dat ook wel erg veel van het goede. Vanwege het bezit van al dit materiaal strijdt van Eijndhoven al jaren om een verhuizing naar een grotere kamer in huis. Helaas is dat tot nog toe nog niet gebeurd.


Begin 2009 maakte Van Eijndhoven zijn debuut op op het scherm, bij Ik wed dat ik het kan. Van Eijndhoven wedde dat hij alle liedjes van Frans Bauer aan de intro van het liedje kon herkennen. Hoewel er veel verwarring ontstond tijdens de uitzending, bleek van Eijndhoven op het eind de weddenschap toch behaald te hebben en ging naar huis met 1000 euro. Al voor de bouw van De Beeld & Geluid-Experience was van Eijndhoven erg enthousiast over het archief dat Beeld & Geluid conserveert, digitaliseert en bewaart. Hij was dan ook erg blij met de komst van De Beeld & Geluid-wiki. Het is volgens eigen zeggen een aanwinst voor de Nederlandse geschiedenis van radio en de televisie en is blij dat hij zijn steentje er aan heeft kunnen bijdragen.