Gezichten van het nieuws: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 2012 | archief_link = niet beschikbaar | makers = Makers | genre = Documentaire | decennia ...')
 
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 14: Regel 14:
===Beschrijving===
===Beschrijving===


Documentaire over de ontwikkelingen in het vakgebied van de nieuwspresentator. In de film komen ruim zestig nieuwspresentatoren aan het woord over hun vakgebied. De presentatoren zijn uit verschillende periodes (vanaf de jaren vijftig tot 2012) en van verschillende nieuwsprogramma's (''[[NOS Journaal]]'', ''[[RTL Nieuws]]'', ''[[Hart van Nederland]]'', ''[[Jeugdjournaal]]'', ''[[NOS op 3]]'', ''[[SBS6 Nieuws]]''). Tussen de interviewfragmenten zijn archiefbeelden van voor en achter de schermen gemonteerd, die het verhaal van de geïnterviewden illustreren. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de dagindeling van de presentator, de rol die hij of zij speelt op de redactie, het omgaan met objectiviteit en met hun publieke bekendheid. Om de veranderingen in een context te plaatsen wordt een beknopte geschiedenis van televisienieuws in Nederland vertelt.  
Documentaire over de ontwikkelingen in het vakgebied van de nieuwspresentator. In de film komen ruim zestig nieuwspresentatoren aan het woord over hun vakgebied. De presentatoren zijn uit verschillende periodes (vanaf de jaren vijftig tot 2012) en van verschillende nieuwsprogramma's (''[[NOS Journaal]]'', ''[[RTL Nieuws]]'', ''[[Hart van Nederland]]'', ''[[Jeugdjournaal]]'', ''[[NOS op 3]]'', ''[[SBS6 Nieuws]]''). Tussen de interviewfragmenten zijn archiefbeelden van voor en achter de schermen gemonteerd, die het verhaal van de geïnterviewden illustreren. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de dagindeling van de presentator, de rol die hij of zij speelt op de redactie, het omgaan met objectiviteit en met hun publieke bekendheid. Om de veranderingen in een context te plaatsen wordt een beknopte geschiedenis van televisienieuws in Nederland verteld.


===Makers===
===Makers===
Regel 26: Regel 26:
Redactie en interviews [[Arnoud Goos]], [[Brandon van Spall]], [[Daniëlle Vreeken]], [[Lieke Wijnia]], [[René Koenders]], [[Vera van der Hoek]].
Redactie en interviews [[Arnoud Goos]], [[Brandon van Spall]], [[Daniëlle Vreeken]], [[Lieke Wijnia]], [[René Koenders]], [[Vera van der Hoek]].


[[Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid]]
[http://www.beeldengeluid.nl Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid]





Huidige versie van 12 okt 2012 om 11:49

Periode2012
Beschikbaar in archiefniet beschikbaar
GenreDocumentaire
Decennia2010-2019
Lengte45'13"
MediumDigitale vertoning
TriviaTrivia



Beschrijving

Documentaire over de ontwikkelingen in het vakgebied van de nieuwspresentator. In de film komen ruim zestig nieuwspresentatoren aan het woord over hun vakgebied. De presentatoren zijn uit verschillende periodes (vanaf de jaren vijftig tot 2012) en van verschillende nieuwsprogramma's (NOS Journaal, RTL Nieuws, Hart van Nederland, Jeugdjournaal, NOS op 3, SBS6 Nieuws). Tussen de interviewfragmenten zijn archiefbeelden van voor en achter de schermen gemonteerd, die het verhaal van de geïnterviewden illustreren. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de dagindeling van de presentator, de rol die hij of zij speelt op de redactie, het omgaan met objectiviteit en met hun publieke bekendheid. Om de veranderingen in een context te plaatsen wordt een beknopte geschiedenis van televisienieuws in Nederland verteld.

Makers

Regie en samenstelling Arnoud Goos

Producent René Koenders

Montage Jaap-Theo Bliekendaal

Redactie en interviews Arnoud Goos, Brandon van Spall, Daniëlle Vreeken, Lieke Wijnia, René Koenders, Vera van der Hoek.

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid