Het Huwelijk

Uit B&G Wiki
Versie door Bvspall (overleg | bijdragen) op 4 jan 2011 om 16:44
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode2002
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreActualiteiten Koninklijk huis
Decennia2000-2009
Mediumtelevisie

Hethuwelijk2002.jpg

Beschrijving

Rechtstreekse uitzending van NOS-Actueel van het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander met Máxima Zorreguieta (vanaf deze dag prinses Máxima) in Amsterdam. Gepresenteerd door Maartje van Weegen vanuit de studio nabij De Dam en Sacha de Boer vanuit de studio in Hilversum.

Het programma is opgebouwd uit een voorbeschouwing, studio-interviews, impressies van de laatste voorbereiding en aankomsten van genodigden bij de Beurs van Berlage voor het burgerlijk huwelijk, afgewisseld door kruisgesprekken met verslaggevers ter plaatse.

Na het burgerlijk huwelijk volgt het kerkelijk huwelijk, de rijtoer met de Gouden Koets en de balkonscene. Na de voltrekking van het huwelijk tussen Willem-Alexander en Máxima krijgen de kijkers beelden van feestvierders in Amsterdam te zien. Het wordt langzaam rustiger en de meeste bezoekers keren weer huiswaarts.


Aandacht uit buitenland

Met een reactie op de kerkdienst door Nico ter Linden, dominee en broer van Carel ter Linden die de dienst leidde. Plus een bijdrage van Tenco van der Hee over de buitenlandse mediabelangstelling voor het huwelijk.

Bekendmaking

Op de internetsite van de NOS kan door kijkers worden gestemd op het mooiste moment van de huwelijksdag. Op basis van deze stemmen is een top-5 samengesteld. Het moment waarop Máxima in de Nieuwe Kerk haar tranen de vrije loop laat tijdens het luisteren naar tango muziek van Carel Kraaijenhof blijkt de meeste indruk te hebben gemaakt.

Makers

Regie Rudolf Spoor

Presentatie Maartje van Weegen, Sacha de Boer

Redactie/verslaggeving Margriet Brandsma, Tonko Dop, Tenco van der Hee, Caroline van den Heuvel, Twan Huys, Marjan Moolenaar, Jeroen Overbeek

NOS