High Stakes in the East: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Makers)
k
 
Regel 14: Regel 14:
 
<br clear= "all"/>
 
<br clear= "all"/>
  
''High Stakes in the East'' is een Nederlandse productie over het door Japan bezette Indonesië. De film is gemaakt in opdracht van het ''Netherlands Information Services'' (NIS) en is gericht op het Amerikaanse publiek. In 1943 wordt de film genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Documentaire.
+
''High Stakes in the East'' is een Nederlandse productie over het door Japan bezette Indonesië. De film is gemaakt in opdracht van het ''Netherlands Information Bureau'' en is gericht op het Amerikaanse publiek. In 1943 wordt de film genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Documentaire.
  
 
=== Beschrijving ===
 
=== Beschrijving ===

Huidige versie van 28 okt 2013 om 12:25

Periode1943
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genredocumentaire
Decennia1940-1949
Lengte10'00"
Mediumfilm
Highstakesintheeast1.jpg Highstakesintheeast2.jpg


High Stakes in the East is een Nederlandse productie over het door Japan bezette Indonesië. De film is gemaakt in opdracht van het Netherlands Information Bureau en is gericht op het Amerikaanse publiek. In 1943 wordt de film genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Documentaire.

Beschrijving

De film gaat vooral in op het aspect van de rijkdom aan grondstoffen die op de eilanden geproduceerd worden: Voedsel, kinine en vooral rubber, metalen en olie. Deze strategisch belangrijke goederen gaan nu naar Japan, zo betoogt de film, waar voor de bezetting bijvoorbeeld een kwart van de tin en veertig procent van de rubber bestemd voor de Amerikaanse markt uit Indonesië wordt betrokken.

Makers

De Netherlands Information Bureau (later Netherlands Information Services) is tijdens de Tweede Wereldoorlog opgericht door de regering in ballingschap. Volgens gegevens van de Margaret Herrick Library (gelieerd aan de instantie die de Academy Awards uitreikt), is de film gedistribueerd door Brandon Films Incorporated, 1600 Broadway, New York. De film is zowel in zwart-wit als in kleur verspreid. Volgens het papieren dossier bij Beeld en Geluid is de nominatie via producer David Selznick gelopen.