In het gareel: Bevangen in vrijheid: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Regel 13: Regel 13:


===Beschrijving===
===Beschrijving===
De documentaire In het gareel: Bevangen in vrijheid is de laatste aflevering van een driedelige serie over de verworven vrijheid van de jaren ’60, in dit laatste deel gaat het over de negatieve gevolgen van een geïndividualiseerde samenleving. In deze documentaire is de Sociaal-cultureel filosoof Ad Verbrugge aan het woord over de geïndividualiseerde (Westerse) samenleving van Nederland. In de documentaire wordt er gebruik gemaakt van filmfragmenten (zoals ‘The Matrix’) en archiefmateriaal (zoals optreden van
De documentaire ''In het gareel: Bevangen in vrijheid'' is de laatste aflevering van een driedelige serie over de verworven vrijheid van de jaren ’60, in dit laatste deel gaat het over de negatieve gevolgen van een geïndividualiseerde samenleving. In deze documentaire is de Sociaal-cultureel filosoof Ad Verbrugge aan het woord over de geïndividualiseerde (Westerse) samenleving van Nederland. In de documentaire wordt er gebruik gemaakt van filmfragmenten (zoals ‘The Matrix’) en archiefmateriaal (zoals optreden van
Faithless met 'God is a DJ' op [[Pinkpop]] 1999). Aan de hand van deze fragmenten gaat Ad Verbrugge in op vragen over de ontwortelde, asociale medemens; de nadelige effecten van de individuele ontplooiing en hoe deze nadelen tegen gegaan kunnen worden.
Faithless met 'God is a DJ' op [[Pinkpop]] 1999). Aan de hand van deze fragmenten gaat Ad Verbrugge in op vragen over de ontwortelde, asociale medemens; de nadelige effecten van de individuele ontplooiing en hoe deze nadelen tegen gegaan kunnen worden.



Versie van 18 okt 2010 12:57

Periode2004
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte53’25”
MediumTelevisie
Externe infoVPRO Tegenlicht Bevangen in Vrijheid

Beschrijving

De documentaire In het gareel: Bevangen in vrijheid is de laatste aflevering van een driedelige serie over de verworven vrijheid van de jaren ’60, in dit laatste deel gaat het over de negatieve gevolgen van een geïndividualiseerde samenleving. In deze documentaire is de Sociaal-cultureel filosoof Ad Verbrugge aan het woord over de geïndividualiseerde (Westerse) samenleving van Nederland. In de documentaire wordt er gebruik gemaakt van filmfragmenten (zoals ‘The Matrix’) en archiefmateriaal (zoals optreden van Faithless met 'God is a DJ' op Pinkpop 1999). Aan de hand van deze fragmenten gaat Ad Verbrugge in op vragen over de ontwortelde, asociale medemens; de nadelige effecten van de individuele ontplooiing en hoe deze nadelen tegen gegaan kunnen worden.

Makers

Samenstelling & Regie Frank Wiering

Montage Christine Meublers, Rinze Schuurman

Camera Marc Kams

Geluid Fokke van Saane

Research Hanneke Bouwsema

Chroma-Key Bastiaan Mooijman

Productie Madeleine Somer, Karin Spiegel

Eindredactie Roel van Broekhoven, Doke Romeijn, Frank Wiering

VPRO

Achtergrond Informatie

De maker van de 'Tegenlicht' documentaire In het gareel: bevangen in vrijheid is Frank Wiering, deze is geboren in 1947 in Hengelo. Wiering komt via allerlei omzwervingen terecht bij de televisie waarbij hij begint bij de AVRO en KRO maar vanaf 1970 werkt hij onafgebroken bij de VPRO. Hij maakt naam met allerlei spraakmakende documentaires (zoals "Het gat van Nederland" of de documentaires over de Baghwan-beweging en de F-side van Ajax). Wiering wordt eindredacteur/programmamaker van VPRO programma’s zoals 'Jonge Helden', 'Diogenes', 'De Nieuwe Wereld (DNW)' en natuurlijk 'Tegenlicht'. In 1978 maakt hij zelfs een speelfilm (Andy, Bloed en Blond haar) maar uiteindelijk wordt hij hoofdredacteur bij de VPRO waarbij hij zich bezig houdt met nieuwe organisatiestructuur en de programmering. .