Kent u de Melkweg?

Uit B&G Wiki
Versie door Renekoenders (overleg | bijdragen) op 22 feb 2013 om 09:11 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 1961 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=Kent%20u%20de%20melkweg Beeld e...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode1961
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrecomedy, drama
Decennia1960-1969
Lengte107'11"
Mediumtelevisie

Kentudemelkwegtitel.jpg Kentudemelkweg.jpg

Beschrijving

Kent u de Melkweg? is een tragikomedie van de Duitse schrijver Karl Wittlinger in een Nederlandse vertaling door Alfred Pleiter

Voor de uitzending is uitgegaan van de opvoering zoals die in november 1959 door de Toneelgroep Ensemble (eveneens met Brusse en Hensbergen) onder regie van Mieke Verstraete is gepresenteerd.

Het stuk speelt zich af in een psychiatrische inrichting waar een patiënt is (Kees Brusse), die in een waanwereld leeft van de ruimtevaart, maar die tevens de zorg heeft om iedere morgen vroeg de melk van de fabriek naar de inrichting te brengen. Hij heeft een stuk geschreven dat in de inrichting opgevoerd wordt door hem en een dokter (Lo van Hensbergen).

Het spel is half autobiografisch omdat het gaat over het verleden van de patiënt die echter niet zichzelf is omdat zijn papieren tijdens de oorlog verwisseld zijn.

Cast

Patiënt Kees Brusse

Dokter Lo van Hensbergen

Makers

Scenarioschrijver Alfred Pleiter

Regisseur Ton Lensink

Decor Jan van der Does

AVRO