Kim-Lian van der Meij

Uit B&G Wiki
Versie door Mvkooij (overleg | bijdragen) op 14 mei 2010 om 14:20
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
PersoonPlaceholder.png

NaamKim-Lian van der Meij
GeborenBeverwijk, 1 oktober 1980
Functiespresentator, zanger, acteur, danser,
Bekend vanCall TV, Kids Top 20, Bonbini Beach, Costa!, Nationale Kids TV, Junior Eurovisie Songfestival
Periode actief1994-heden
Werkt samen metJim Bakkum, William Spaaij, Sipke Jan Bousema, Albert Verlinde, Linda Bengtzing
Externe infoofficiële site

Kim-Lian van der Meij in de media
Oeuvre van Kim-Lian van der Meij

Origineel, energiek en veelzijdig. De opvallende Kim-Lian van der Meij is te vinden op diverse terreinen in de entertainment wereld. Ze danst, zingt, presenteert en acteert. Al op jonge leeftijd komt ze in aanraking met het fenomeen televisie. Ze doet maar liefst twee keer mee aan Henny Huisman's Mini playbackshow. Ook weet ze al vroeg de weg naar het theater te vinden. Zo is ze in 1994 al te zien in het Witte Theater in IJmuiden in de musical Kruistocht in Spijkerbroek.

In 2000 begint Kim-Lian met presenteren voor tv. Haar eerste presentatieklus is voor diverse belspellen van Call TV. In 2002 stopt ze hiermee. Hierna komt haar mediacarrière pas echt op gang. Begin januari 2003 krijgt ze haar eerste grote programma, de Kids Top 20 bij Jetix. Het programma is een succes en ontvangt datzelfde jaar de Gouden Stuiver. Ook krijgt ze meer werk als actrice. Zo is ze te zien in Bonbini Beach bij Yorin en Costa! bij BNN.

In 2003 laat Kim-Lian ook als zangeres van zich horen. Haar eerste single "Teenage Superstar", die bij CMM wordt uitgebracht, wordt een grote hit. Haar eerste album Balance verschijnt een jaar later en in 2006 brengt ze, na een conflict met CMM, in eigen beheer een reeks nieuwe singles en uiteindelijk haar tweede album Just do It uit. Kindertelevisie blijft een beetje de rode draad. Hoewel ze in 2006 stopt met Kids top 20 volgen daarna andere kinderprogramma's. Zo presenteert ze Nationale kids TV bij Jetix en vervolgens de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival, samen met Sipke Jan Bousema.

Parallel aan haar televisiecarrière loopt ook een theatercarrière. Ze heeft gespeeld in musicals als De kleine zeemeermin (2005), Fame (2007-2008) en Footloose (2008-2009). Na Footloose is ze tijdelijk gestopt met musicals om zich meer op zingen te concentreren. Ze brengt bij platenlabel CMM een nieuwe single uit: Not That Kinda Girl, wat ze samen met de Zweedse artieste Linda Bengtzing heeft opgenomen.

Prijzen en onderscheidingen

Nickelodeon Kids Award voor beste zangeres

Gouden Stuiver voor Kids Top 20