Call TV

Uit B&G Wiki
Periode1995-1997
Beschikbaar in archiefNiet beschikbaar
GenreMagazine,
Informatief
Decennia1990-1999
Lengte960'00"
Mediumtelevisie


Beschrijving

Op 7 oktober begint Veronica met Call TV. Aan het eind van de reguliere programmering rond 1 uur 's nachts start de live-uitzending en duurt tot laat in de middag. Aanvankelijk bevat het Call TV uiteenlopende programma's waarin interactiviteit met de kijker centraal staat. Door te bellen naar de studio kunnen kijkers oproepen plaatsen, gesprekjes voeren en participeren in interviews. De nadruk komt later veel meer op de belspelletjes te liggen. Het blok Call TV wordt dan ook in het begin gepresenteerd als experimentele TV; een soort radio op TV. Vanaf 1 maart staakt Veronica met de nachtuitzending vanwege de lage kijkdichtheid. Call TV is dan vanaf 6 uur 's ochtends te zien. De succesvolle nachtprogramma's, waaronder Liefdesnest en The Lounge, worden aangepast voor uitzending in de middag.

Call TV wordt een begrip op de Nederlandse televisie en wordt synoniem voor de vele belspelletjes die volgen op de televisie. Het programma is een kweekvijver voor nieuw talent. Bekende Call TV-ers zijn o.a. John Williams, Mike Starink, Jeroen van den Boom en Christine van der Horst. In april 1997 zijn het echter Wim Rijken en Ariane Meijer die de kroon spannen met de meeste uren live Call TV. Rijken heeft er dan 479 live presentatie-uren op zitten en Meijer 472.

Op 17 mei 1997 houdt Call TV in de huidige opzet op te bestaan en gaat verder in een nieuw jasje onder de naam Veronica live.

Makers

Programma-manager Hennie Hoogenvest

Veronica (HMG)

Call TV programma's

Hieronder een lijst van programma's uitgezonden in het Call TV blok op Veronica.

Paniek

The Lounge

Liefdesnest

Nachtbrakers

Wekdienst

Winkel van Sinkel

Droogkap

Game time

Way of life

Klachten TV

Travel planner

Cracks of kruks

Call girls

Love is in the air

Leo live

Van 2 tot 4 op 6

Op en top

Terugkijken met

Happy Hour

Rinkel de kinkel