Lucella Carasso

Uit B&G Wiki
Versie door RB1974 (overleg | bijdragen) op 8 dec 2016 om 14:17
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Lucella Carasso

NaamLucella Carasso
GeborenAmsterdam, 10 juli 1972
Functies presentator
Bekend vanRadio 1 Journaal, Met het oog op morgen
Periode actief1996 - heden
Werkt samen metMieke van der Weij, Max van Weezel, Thijs van den Brink
TriviaLucella is de kleindochter van beeldhouwer Fred Carasso


Lucella Carasso is vooral bekend van haar werk als vaste presentatrice bij het Radio 1 Programma Met het oog op morgen, daarnaast is ze eveneens werkzaam als presentatrice en redactielid bij het Radio 1 Journaal.

Radio 1

Via een stage in het kader van haar studie bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden komt Lucella terecht bij het Radio 1 Journaal. Hoewel ze tijdens haar zakelijke studie weinig te maken heeft met het radiomaken blijkt Carasso geschikt als redacteur voor de buitenlandredactie en leert ze de kneepjes van het vak in de praktijk.

Den Haag Vandaag, Met het oog op morgen

Na drie jaar stapt ze over naar Den Haag Vandaag, de parlementaire redactie van Radio 1, waar ze vervolgens in 2001 aan de slag gaat als verslaggever voor het radioprogramma Met het oog op morgen.

Vanaf begin 2003 presenteert Carasso ook regelmatig de zondagmiddag-uitzending van het Radio 1 Journaal vanuit café Dudok in Den Haag en volgt ze Jeroen Pauw op als een van de vaste presentatoren van Het Oog.

Philip Bloemendal Prijs

In 2004 wordt Lucella Carasso bekroond met de Philip Bloemendal Prijs, een stimuleringsprijs voor jonge talenten in de media die het nieuws op heldere en effectieve manier kunnen presenteren. Deze tweejaarlijkse prijs is ingesteld door de Stichting Philip Bloemendal Fonds.

De prijs wordt aan haar uitgereikt door voormalig minister president Wim Kok. In het juryrapport wordt Lucella geloofd om haar analytisch vermogen, waardoor ze, volgens de jury “de politiek heel snel en alert inzichtelijk en begrijpelijk kan maken.”

Nieuwsllink

Voor het programma Nieuwsllink van de omroep LLiNK reist Carasso in de zomer van 2008 af naar het Afrikaanse land Liberia, waar ze een week meedraait op de redactie van het kleine radiostation Peace FM om daar het reilen en zeilen van het radio maken in een ontwikkelingsland van dichtbij te ervaren.

Trainingen

Naast haar werk voor Met het oog op morgen geeft ze trainingen aan collega's bij de NOS. Vanuit haar ervaring weet ze dat het belangrijk is om af en toe de tijd te nemen samen met iemand kritisch naar jezelf te luisteren: waar ligt je kracht, en waar valt bij het uitoefenen van het vak nog winst te behalen? En wat kan je vervolgens doen om die winst te behalen?

Prijzen en onderscheidingen

Philip Bloemendal Prijs 2004