Maik de Boer

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

NaamMaik de Boer
GeborenAmsterdam, 14 december 1960
Functiesstylist, presentator
Bekend vanLife & Cooking, LookingGood
Periode actief1992-heden
Werkt samen metNico Knapper, Coco de Meyere, Carlo Boszhard, Irene Moors, Mariska Hulscher
TriviaMaik heeft een eigen sieradenlijn voor mannen genaamd "Steel Icon"
Externe infoEigen website

Maik de Boer in de media
Oeuvre Maik de Boer

Maik de Boer werkt tien jaar in de hotelindustrie, waarvan de laatste vijf jaar als guest relation manager in New York. Ondanks een nachtelijke bijbaan als gogo-dancer levert dit werk niet genoeg op en besluit Maik terug te keren naar Nederland en iets te doen met zijn liefde voor mode.

Tijdens zijn opleiding bij de modeacademie biedt Nico Knapper hem de kans om een jaar stage te lopen bij Oppassen!!!. Daarna volgt een moeizame periode waarna Maik uiteindelijk overweegt om geen stylist te zijn en weer bij hotels te solliciteren. Hij krijgt echter het aanbod om de styling van het laatste seizoen van Zeg 'ns AAA te doen.

Vervolgens werkt Maik mee aan diverse programma’s waaronder Koffietijd! en de 5 uur show. Bekende Nederlanders weten hem steeds meer te vinden. Hij neemt het stokje van Coco de Meijere over als stylist van Astrid Joosten. Verder werkt Maik als stylist met onder andere Tineke Verburg, Jack Spijkerman en Anita Witzier.

Door zijn medewerking aan Life & Cooking en LookingGood is Maik zelf een bekende Nederlander geworden en wordt hij steeds meer voor allerlei programma’s gevraagd. Daarnaast heeft hij in 2005 zijn eigen sieradenlijn voor mannen gelanceerd: Steel Icon.