Mensen van 2000: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(2 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 15: Regel 15:
===Beschrijving===
===Beschrijving===


In  ''Mensen uit 2000'',  worden zeven Amsterdamse jongeren één dag gevolgd en geïnterviewd met de bedoeling een tijdsbeeld te scheppen. De documentaire is geïnspireerd op de film [[Mensen van morgen]] (1964, [[Kees Brusse]]).  
In  ''Mensen uit 2000'',  worden zeven Amsterdamse jongeren één dag gevolgd en geïnterviewd met de bedoeling een tijdsbeeld te scheppen. De documentaire is geïnspireerd op de film ''[[Mensen van morgen]]'' (1964, [[Kees Brusse]]).  


De jongeren hebben verschillende culturele achtergronden en de een werkt in het magazijn, de ander speelt viool, de derde is freelance fotograaf en de vierde is amper 20 en huisvrouw met een zoon van twee jaar.   
De jongeren hebben verschillende culturele achtergronden en de een werkt in het magazijn, de ander speelt viool, de derde is freelance fotograaf en de vierde is amper 20 en huisvrouw met een zoon van twee jaar. Continu zie je verschillende beelden van de jongeren die over hun leven vertellen. Je hoort hun verschillende visies van de  jongeren over discriminatie, drugs, kinderen, relaties, geloof, seks en uitgaan.   


Continu zie je verschillende beelden van de jongeren die over hun leven vertellen.  Je hoort hun verschillende visies van de  jongeren over discriminatie, drugs, kinderen, relaties, geloof, seks en uitgaan. 
''Mensen van 2000'' is uitgezonden door [[IKON]] in het kader van de documentaireserie ''[[Werelden]]''.
 
''Mensen van 2000'' is uitgezonden door [[IKON]] op 20 November 1997 in het kader van de documentaireserie [[Werelden]].


===Makers===
===Makers===


'''Hoofdpersonen'''
Scenario, regie, camera, research, scenario [[Gilles Frenken]]
Laura Veeze
Mirella Baaij
Marc Anthony Pocornie
Maurice Scheltens
Hinde Chergal
Kiki Musampa
Bob Jansen
 
'''Crew'''
 
Scenario, regie en camera:[[ Gilles Frenken]]


Productieleiding: [[Esther Schmidt]]
Productieleiding [[Esther Schmidt]]


Research en scenario: [[Gilles Frenken]]
Redactie[[ IKON]], [[Greo Belgers]], [[Maria Lou Schoenmakers]], [[ Jan Schmeitz]]


Redactie:[[ IKON]], [[Greo Belgers]], [[Maria Lou Schoenmakers]] en[[ Jan Schmeitz]]
Productie [[Patricia van der Does]], [[Esmée Laclé]], [[Pepijn Kortbeek]]


Productie: [[Patricia van der Does]], [[Esmée Laclé]] en [[Pepijn Kortbeek]]
Producenten [[Polderfilms]], [[Kay Mastenbroek]], [[Gilles Frenken]]


Geproduceerd door [[Polderfilms]] in opdracht van [[IKON]]
[[Polderfilms]] in opdracht van de [[IKON]]


Financiële bijdragen van: [[Amsterdamse Fonds voor de kunst]], [[CoBo-Fonds]], [[Stimuleringsfonds]] en [[Stichting Thuiskopie Fonds]]  
Financiële bijdragen van: [[Amsterdamse Fonds voor de kunst]], [[CoBo-Fonds]], [[Stimuleringsfonds]] en [[Stichting Thuiskopie Fonds]]  
Producenten: [[Polderfilms]], [[Kay Mastenbroek]], [[Gilles Frenken]]


===Achtergrondinformatie===
===Achtergrondinformatie===


'''Mensen van Morgen'''
De documentaire en drama ''[[Mensen van Morgen]]'' uit 1964 is de inspiratiebron van de documentaire ''Mensen van 2000''.  Deze documentaire is een dramatische documentaire waarin dertien jonge mensen voor de camera ondervraagd worden over van alles en nog wat in het leven. Toen die tijd interessant en zelf schokkend voor de ouder van één geïnterviewde om een gerechtelijk verbod op de film gedaan te krijgen. Nu is de documentaire wel wat verouderd maar nog steeds boeiend om de ongebruikelijke filmvorm.  
 
----
De documentaire en drama ''Mensen van Morgen'' uit 1964 was de inspiratiebron van de documentaire ''Mensen van 2000''.  ''Mensen van Morgen'' is een dramatische documentaire waarin dertien jonge mensen voor de camera ondervraagd worden over van alles en nog wat in het leven. Toen die tijd interessant en zelf schokkend voor de ouder van één geïnterviewde om een gerechtelijk verbod op de film gedaan te krijgen. Nu is de documentaire wel wat verouderd maar nog steeds boeiend om de ongebruikelijke filmvorm.  
 
 
 
 
[[category:Documentaire|Mensen van 2000]]
[[category:Documentaire|Mensen van 2000]]
[[category:1990-1999|Mensen van 2000]]
[[category:1990-1999|Mensen van 2000]]
[[category:Producties|Mensen van 2000]]
[[category: productielijst M]]

Huidige versie van 21 mrt 2011 om 11:58

Periode1997
Beschikbaar in archiefbeeld en geluid
GenreDocumentaire
Decennia1990-1999
MediumTelevisie


Beschrijving

In Mensen uit 2000, worden zeven Amsterdamse jongeren één dag gevolgd en geïnterviewd met de bedoeling een tijdsbeeld te scheppen. De documentaire is geïnspireerd op de film Mensen van morgen (1964, Kees Brusse).

De jongeren hebben verschillende culturele achtergronden en de een werkt in het magazijn, de ander speelt viool, de derde is freelance fotograaf en de vierde is amper 20 en huisvrouw met een zoon van twee jaar. Continu zie je verschillende beelden van de jongeren die over hun leven vertellen. Je hoort hun verschillende visies van de jongeren over discriminatie, drugs, kinderen, relaties, geloof, seks en uitgaan.

Mensen van 2000 is uitgezonden door IKON in het kader van de documentaireserie Werelden.

Makers

Scenario, regie, camera, research, scenario Gilles Frenken

Productieleiding Esther Schmidt

RedactieIKON, Greo Belgers, Maria Lou Schoenmakers, Jan Schmeitz

Productie Patricia van der Does, Esmée Laclé, Pepijn Kortbeek

Producenten Polderfilms, Kay Mastenbroek, Gilles Frenken

Polderfilms in opdracht van de IKON

Financiële bijdragen van: Amsterdamse Fonds voor de kunst, CoBo-Fonds, Stimuleringsfonds en Stichting Thuiskopie Fonds

Achtergrondinformatie

De documentaire en drama Mensen van Morgen uit 1964 is de inspiratiebron van de documentaire Mensen van 2000. Deze documentaire is een dramatische documentaire waarin dertien jonge mensen voor de camera ondervraagd worden over van alles en nog wat in het leven. Toen die tijd interessant en zelf schokkend voor de ouder van één geïnterviewde om een gerechtelijk verbod op de film gedaan te krijgen. Nu is de documentaire wel wat verouderd maar nog steeds boeiend om de ongebruikelijke filmvorm.