Moondocs

Uit B&G Wiki
Versie door WikiSysop (overleg | bijdragen) op 25 okt 2018 om 14:24
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
[[Image:|center|thumb|250px|]]
NaamMoondocs (voorheen IdtV DITS en IdtV Arts & Documentaries, IDTV Docs)
Oprichting2006
OprichterFrank de Jonge
LeidingCarolijn Borgdorff (2009 - heden, Manager), (2004 - 2015: Suzanne van Voorst, Creative Producer), (2006 - 2009: Willemien van Aalst)
LocatieAmsterdam
Bekende productiesJimmy Rosenberg - De vader, de zoon & het talent, Mevrouw, The New York Connection
Externe infoOfficiële site, YouTube-kanaal

Moondocs is onderdeel van IDTV en komt voort uit een samenvoeging van IDTV DITS(1) en IDTV Arts & Documentaries.(2) Tot en met 2016 was de naam IDTV Docs.

Moondocs ontwikkelt en produceert documentaires, auteursfilms, opdrachtfilms, kunstfilms en series. De makers werken vanuit een brede culturele en maatschappelijke betrokkenheid. Kwaliteit en diversiteit zijn kernwaarden, inhoudelijk en in vormgeving. De producties worden gemaakt voor opdrachtgevers als regionale en nationale omroepen, overheden, het bedrijfsleven, fondsen en culturele en maatschappelijke organisaties. Moondocs heeft een indrukwekkende staat van dienst met producties die nationaal en internationaal prijzen hebben gewonnen, zoals een Gouden Kalf voor Jimmy Rosenberg - De vader, de zoon & het talent.

Van 2006 tot 2009 was Willemien van Aalst manager van IDTV Docs. Van Aalst is opgevolgd door Carolijn Borgdorff.

(1) 'IDTV' wordt destijds nog volgens de oude naamstijlering met kapitalen en onderkasten geschreven.

(2) Moondocs bezit tevens de rechten van producties van IDTV DITS en IDTV Arts & Documentaries; zie voor deze producties de Beeld en Geluidwiki-pagina's van de specifieke afdelingsnamen.