IDTV

Uit B&G Wiki
[[Image:|center|thumb|250px|]]
NaamIDTV
Oprichting1977
OprichterHarry de Winter
LocatieAmsterdam
Bekende productiesWie is de mol, House Vision, Campinglife, Eigen huis en tuin, Heerlijk eerlijk Heertje, De rijdende rechter, De Club van Sinterklaas, De tweeling, Van God los, Alles is liefde
Externe infoOfficiële site

IDTV wordt in 1977 opgericht en heeft zich door de jaren heen gemanifesteerd als de op één na grootste onafhankelijke productiemaatschappij in Nederland. Ze maken producties voor de publieke omroepen maar ook voor commerciële partijen en bedrijven. Maar er worden niet alleen films en televisieprogramma's geproduceerd. Er zijn ook documentaires (Moondocs) en evenementen die op de oeuvrelijst van IDTV staan.

In 2006 gaan De Beeldbrigade en IDTV een strategische alliantie aan. Op deze manier kunnen de productiemaatschappijen optimaal gebruik maken van elkaars kennis.

Documentaire

Eerst vielen de documentaires onder IdtV Arts & Events. Later kwamen de documentaires en evenementen los van elkaar en worden de documentaires onder IdtV Arts & Documentaries en IdtV DITS ondergebracht. Tegenwoordig zijn deze twee afdelingen samengevoegd onder de naam Moondocs.