Spiegel van Nederland: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
''Spiegel van Nederland'' was een biosccoopjournaal dat door het Amsterdamse filmbedrijf [[Triofilm]] van filmmaker [[Jo de Haas]], samen met de firma [[NV Haghe film]] uit Den Haag vanaf 1957 in een aantal bioscopen gebracht werd.


''Spiegel van Nederland'' was een biosccoopjournaal dat door het Amsterdamse filmbedrijf [[Triofilm]] van onder andere filmmaker Jo de Haas, samen met de [[NV Haghe film]] uit Den Haag vanaf 1957 in een aantal bioscopen gebracht werd.
Ondanks het afnemende bioscoopbezoek eind jaren vijftig waren de beide firma's de concurrentiestrijd aangegaan met de filmfabriek [[Polygoon]], die al sinds jaar en dag haar eigen bioscoopjournaals onder de titels ''[[Neerlands Nieuws]]'' en ''[[Wereldnieuws]]'' in de Nederlandse bioscopen bracht. De Nederlandse Bioscoop Bond had toestemming gegeven voor de productie van dit wekelijkse bioscoopjournaal waarmee het monopolie van het filmbedrijf Polygoon werd doorbroken.
 
Ondanks het afnemende bioscoopbezoek eind jaren vijftig waren de beide firma's de concurrentiestrijd aangegaan met de filmfabriek [[Polygoon]], die al sinds jaar en dag haar eigen bioscoopjournaals onder de titele ''[[Neerlands Nieuws]]'' en ''[[Wereldnieuws]]'' in de Nederlandse bioscopen bracht. De Nederlandse Bioscoop Bond had toestemming gegeven voor de productie van dit wekelijkse bioscoopjournaal waarmee het monopolie van het filmbedrijf Polygoon werd doorbroken.





Versie van 9 dec 2008 16:08

Spiegel van Nederland was een biosccoopjournaal dat door het Amsterdamse filmbedrijf Triofilm van filmmaker Jo de Haas, samen met de firma NV Haghe film uit Den Haag vanaf 1957 in een aantal bioscopen gebracht werd.

Ondanks het afnemende bioscoopbezoek eind jaren vijftig waren de beide firma's de concurrentiestrijd aangegaan met de filmfabriek Polygoon, die al sinds jaar en dag haar eigen bioscoopjournaals onder de titels Neerlands Nieuws en Wereldnieuws in de Nederlandse bioscopen bracht. De Nederlandse Bioscoop Bond had toestemming gegeven voor de productie van dit wekelijkse bioscoopjournaal waarmee het monopolie van het filmbedrijf Polygoon werd doorbroken.


Een aantal goede recensies in de pers ten spijt hield De Spiegel en begin 1960 mee op.