TV Kapper

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Renekoenders (Overleg | bijdragen) op 7 jan 2010 om 12:00

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2001
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genreamusement, reality
Decennia2000-2009
Lengte46'04"
Mediumtelevisie
TVkapper titel.jpg TVkapper.jpg


Beschrijving

Competitie waarin kappers voor de camera strijden om de titel ‘tv-kapper van het jaar’. De verschillende kappers worden gevolgd tijdens het knippen en worden beoordeeld op hun knipkunsten en hun sociale vaardigheden. Kijkers kunnen na elke aflevering hun voorkeur uitspreken via telefoon of internet en zij bepalen ook de uiteindelijke winnaar. Het programma wordt dagelijks uitgezonden.

Flop

De TV-kapper is een poging van de TROS om een graantje mee te pikken van de hype van reality TV. Kijkers kunnen zich met een goed verhaal melden bij de TV-kapper, waarna hun gesprek met de kapper wordt uitgezonden op televisie. Producent John de Mol hoopt met het programma een spiegel van de maatschappij te geven. Het programma haalt hopeloos lage kijkcijfers en wordt al snel verplaatst van de avond naar een middag. De serie wordt nog net niet van de buis gehaald, maar vanwege het geringe succes komt er geen vervolg.

The making of the TV Kapper

MakingofTVkapper.jpg

Reportage uit 2001 over de opzet en opnamen van het dagelijks programma waarin kappers voor de camera strijden om de titel "tv-kapper van het jaar". Harm Edens laat de kapsalon en de regieruimte zien en praat met de zeven tv-kappers, die dmv sollicitatierondes zijn aangenomen. Edens levert als Amsterdams typetje commentaar op de kappers. Verder worden de kappers dmv korte filmpjes nader geïntroduceerd, wordt het evaluatiegesprek van het kappersteam na de proefweek gevolgd, probeert Edens op straat mensen over te halen zich te laten knippen en worden de regels van het programma behandeld. Tevens korte interviews met de tv-kappers Daniel (43), Marleen (44), Raymond (36), Harm (51), Jeroen (31), Vanessa (26) en Wilfred (31).

Makers

Uitvoerend producent Desiree van Grinsven

Producent John de Mol

Gedelegeerd producent Mariëtte Nieuwboer

ProductieleidingWil Kilsdonk

Productie George Dahlhaus

Samenstelling Paul Römer

Eindredacteur Kitty Verheul

Regisseur André Anten

Eindredacteur Carola Martron, Eppo van Nispen

Presentator The making of the TV Kapper Harm Edens

TROS