TV Lab

Uit B&G Wiki
Versie door Renekoenders (overleg | bijdragen) op 20 aug 2013 om 11:17
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode2009 - heden
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genreoverig
Decennia2000-2009,
2010-2019
MediumTelevisie
Externe infoOfficiële site

Tv lab.jpg

Beschrijving

Tijdens TV Lab krijgt het publiek van Nederland 3 de mogelijkheid om als tv-recensent te reageren op vernieuwende, afwijkende en creatieve programma’s.

TV Lab komt voort uit de veranderingen in het medialandschap. Netmanager Roek Lips: ‘Televisie is niet langer eenrichtingsverkeer. Het kijkerspanel van TV Lab heeft laten zien dat kijkers graag betrokken willen zijn bij de programmering en ontwikkeling van de zender. Dankzij die initiatief ontstaat er interactie met de kijker en kan deze participeren.’

TV Lab 2009

In 2009 is TV Lab begonnen als een themaweek op Nederland 3. Programmamakers krijgen de mogelijkheid om nieuwe programma's te tonen en te laten beoordelen door tv-recensenten. Van de programma's die tijdens TV Lab 2009 zijn uitgezonden hebben inmiddels acht een vaste plaats gekregen op Nederland 3. Het format is niet in alle gevallen precies hetzelfde gebleven omdat er rekening gehouden is met de beoordeling van de tv-recensenten.

TV Lab 2010

Na de week van TV Lab 2010 krijgt het initiatief een vaste plaats op Nederland 3. Elke donderdagavond is het een verrassing wat voor programma er uitgezonden wordt. De tv-recensenten krijgen op dezelfde dag te horen welk programma er ‘s avonds te zien is.

TV Lab 2013

Deze editie heeft een primeur: het programma Teletijd wordt elke dag "uitgezonden" via een app. Het is voor het eerst dat een programma wordt uitgezonden dat alleen via een app te zien is.

Makers

NPO

Achtergrondinformatie

Ook in het buitenland is TV Lab niet onopgemerkt gebleven. Er is vanuit verschillende landen interesse getoond voor het concept.