The Daily Nation

Uit B&G Wiki
Versie door 3354482 (overleg | bijdragen) op 5 okt 2009 om 03:10 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode =2000 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=the%20daily%20nation Beeld en Gelui...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode2000
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte55:25
Mediumtelevisie



Beschrijving

The Daily nation is een documentaire over de grootste krant van Oost Afrika, the Daily Nation. Het is een krant in Kenia en het is er een van bijzonder groot belang. Het is de enige bron van onafhankelijke informatie. De film laat niet alleen de problemen zien die het bestaansrecht van de krant (en dus ook de persvrijheid) bemoeilijken, maar schetst ook een onthullend beeld van de corruptie in het land. De film laat zien hoe de verschillende medewerkers van de krant, of dat nou de redacteuren, journalisten of zelfs de krantenverkopers zijn, als schakels van een ketting samenwerken om de krant te verkopen.

Makers

Regie Hillie Molenaar en Joop van Wijk

Productie Hillie Molenaar en Joop van Wijk

Scenario Hillie Molenaar enJoop van Wijk

Camera Veldhoen

Set Geluid Tom D’Angremond en Hens van Rooy

Mixage Peter Warnier

Editor Hens van Rooy

Muziek Patricio Wang

ProductiebedrijfHM Films en Molenwiek Film

OmroepNPS TV

Achtergrond

The Daily Nation is de meest recente film van Hillie Molenaar als regisseuse (samen met Joop van Wijk). Er is niet bijzonder veel achtergrond informatie bekend over de productie van de film. Wat wel bekend is is wel interessant. Namelijk dat tijdens het maken van de film de Öcalan-kwestie speelde en dat leverde dus genoeg nieuws op. Perfecte timing dus. Wat opvalt aan de productie is hoe de filmmakers ervoor kozen om erg direct te filmen, erg te gaan voor de informatie zelf en niet voor de ‘.. modieuze mooifilmerij ‘ zoals werd beschreven op filmkrant.nl. De film voelt ook echt aan als een informatieve documentaire en dat is ook een bewuste keuze. Het is niet de eerste film van Hillie Molenaar die zich afspeelt op het Afrikaanse continent. Voor de film Isingiro Hospital was ze al eerder in naar Afrika gegaan, namelijk naar Noordwest –Tanzania en voor die film won ze ook een Gouden Kalf, en in de film Crossroads zoeken ze het Afrikaanse continent nogmaals op. Haar kennis van Afrika zie je terug in haar manier van filmen zoals is benadrukt in recensies.