Tijd voor teenagers

Uit B&G Wiki
Versie door Kimenaig (overleg | bijdragen) op 19 aug 2019 om 12:41
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode1959 - 1969
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreMuziekprogramma,
jongerenprogramma
Decennia1950-1959, 1960-1969
Lengte60'00"
MediumRadio


Beschrijving

Popmuziekprogramma uit de jaren zestig voor jongeren. De eerste presentator is de hoorspelacteur Dick van 't Sant, die als Dick Duster achter de microfoon schuift. Enige tijd later neemt Herman Stok de presentatie over.

Op 11 september 1959 gaat de eerste aflevering van Tijd voor teenagers de lucht in. Het is het eerste en lange tijd ook het enige programma op de Nederlandse radio met popmuziek. Het muziekprogramma laat niet klakkeloos platen horen, maar is ook kritisch op bepaalde hits of wijst op het bedenkelijke muzikale peil van sommige liedjes. Meteen vanaf het begin is Tijd voor teenagers een daverend succes. Het programma voor tieners zal tien jaar op de radio te horen zijn.

Naast aandacht voor internationale artiesten als The Everly Brothers, Cliff Richard, Paul Anka en Elvis Presley zijn er ook veel Nederlandse popsterren te horen. Er wordt onder andere muziek gespeeld van Willeke Alberti, Rob de Nijs, Anneke Grönloh, Rockets en Boudewijn de Groot. Producer Co de Kloet krijgt hierdoor een voorkeursbehandeling van veel platenmaatschappijen die aantrekkelijke primeurs voor het programma aanbieden.

Makers

Presentatie Dick van 't Sant, Herman Stok

Producer Co de Kloet

VARA