Zomersproeten

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Bvspall (Overleg | bijdragen) op 15 feb 2010 om 12:47

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2006
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreKinderprogramma
Decennia1980-1989
Lengte55'00
Mediumtelevisie
Titel Shot


Beschrijving

Kinderprogramma dat iedere werkdag wordt uitgezonden gedurende de zomervakantie. Kinderen hoeven zich nooit meer te vervelen tijdens de zomervakantie dankzij dit vrolijke programma. Jetske van den Elsen presenteert het vanaf diverse locaties in Nederland, zoals het strand, verschillende steden en een camping in Hilversum. Overal ontmoet ze boeiende gasten, die weetjes vertellen over hun werk of hobby. Met in iedere aflevering een prijsvraag, maffe wedstrijden en de rubriek 'De mop van de dag', waarin kinderen moppen vertellen.

Tussen de gesprekken en reportages door is er ruimte voor heel veel kinderprogramma's. Van klassiekers als de spannende dramaserie De zevensprong tot sketchprogramma’s en documentaires speciaal voor kinderen. Daarnaast een vooruitblik op programma's die in 2006 op TV komen, zoals het educatieve Kunstquest en een nieuw seizoen Willem Wever.

Makers van deze nieuwe kinderprogramma's laten zich graag door Van den Elsen en haar sidekick Pepijn Gunneweg interviewen. Ze maken flink promotie voor hun eigen show en laten fragmentjes zien.

Makers

Interviewer Jetske van den Elsen

Productie Miranda Es

Samenstelling Joline van Boven, Suzannen Kunzeler

Eindredactie Suzanne Kunzeler

Camera Ruud Tuil, Lind van Wijngaarden

Regie Richard van Bosstraten

NCRV