20 plus

Uit B&G Wiki
Periode1995
Beschikbaar in archiefNiet beschikbaar
GenreDrama,
Reality
Decennia1990-1999
Lengte35'00"
MediumTelevisie
TriviaTrivia


Beschrijving

Reality drama in de trant van het op dat moment populaire The real world van MTV. Centraal staan 6 jonge mensen die elke zondag elkaar in hun stamcafé Thijm in Amsterdam ontmoeten om elkaar bij te praten over liefde, carrière, seks en relaties. De zes kennen elkaar van hun middelbare schooltijd, maar zijn daarna ieder hun eigen weg in geslagen. Zo is er Chantal de politiek bevolgen idealiste, de jonge zakenvrouw Sylvia, de altijd optimistische biseksuele Julian, de onzekere Ellen, Macho Steve en Mark de fotograaf.

De scènes in café Thijm vormen de basis. Soms worden ze onderbroken door 'dagboekfragmenten' waarin de spelers gezeten in een pluche stoel hun commentaar geven op het gesprek of een mede 20-plusser. Daarnaast zijn er flashbacks en droomsequenties waarin fantasieën van de personages zijn te zien. Deze scènes zijn in het zwart-wit. De serie wordt gedraaid met één hand held camera en flitsend gemonteerd.

Door tegenvallende kijkcijfers blijft het voor 20 plus helaas bij één seizoen. 5 jaar later in de zomermaanden van 2000 wordt de serie in zijn geheel herhaald op Veronica (HMG).

Cast

Chantal - Harriët Stoet

Ellen - Ghislaine Pierie

Sylvia - Elvira Out

Julian - Yorick van Wageningen

Steve - Franky Ribbens

Mark - Eric Corton

Makers

Bedenker Angelique Ebner

Regie Dana Nechushtan

Kleding Nanda Korver

Veronica (HMG)