Ben Tenniglo

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
PersoonPlaceholder.png

NaamBernardus Johannes Tenniglo
GeborenEnschede, 20 april 1944
Gestorven(onbekend), 18 februari 2005
Functies cameraman
Bekend vanBassie en Adriaan, Peppi en Kokki, Pipo de Clown
Periode actief19?? - 2005
Werkt samen metAad van Toor
TriviaTrivia

Ben Tenniglo in de media
Oeuvre van Ben Tenniglo

Ben Tenniglo heeft veel camerawerk gedaan voor jeugdseries. Voorbeelden zijn Bassie en Adriaan, Peppi en Kokki en Pipo de Clown. Ook werkt hij mee aan diverse speelfilms in Nederland en België. Daarnaast is zijn camerawerk te zien in grote sportevenementen over de hele wereld: Olympische Zomer- en Winterspelen, WK en EK voetbaltoernooien, Ronde van Frankrijk, Elfstedentochten en alle grote schaatsevenementen en andere sportspektakels die waar dan ook in het wereldnieuws waren.

Bij de Olympische Spelen in Zuid-Korea (1988) is de NOB vergeten om voor het Nederlandse hockeyteam een cameraploeg in te huren. Deze zou de belangrijke moeten registreren. Ben wordt gevraagd of hij het zou willen doen. Daar waar er normaal vijf tot acht camera's worden ingezet, moet Ben alles alleen registreren. Aan het einde van de wedstrijd, die Nederland overigens wint, spreekt de sportverslaggever van "de beste man die er in Nederland is, de cameraman Ben Tenniglo"'.

In 1994 krijgt Ben een ongeluk tijdens het registreren van een American Football toernooi. Hij wordt overrend door een rugbyspeler en hierdoor breekt Ben zijn knie en been op diverse plaatsen. Het zou een jaar duren voordat hij weer als cameraman kan werken.

Op 18 februari 2005 overlijdt Ben aan de gevolgen van kanker. Deze ziekte is bij hem al een keer eerder geconstateerd, maar in tegenstelling tot dan verliest Ben deze tweede strijd.