Bereboot

Uit B&G Wiki
Periode1976-1978
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreKinderprogramma,
Poppenprogramma
Decennia1970-1979
Lengte20´00
Mediumtelevisie

Bereboot (1976-1978).jpg Bereboot (1976-1978)2.jpg

Beschrijving

De Bereboot is een populaire poppenserie voor kleuters over de Bereboot van kapitein Brom, Brilbeer en Maatje. Zij varen overal naar toe en beleven vele avonturen. Hun vrienden tante Neel en boer Teun luisteren er graag naar. De Bereboot wordt oorspronkelijk uitgezonden door de NOS. Het heeft dan de begintune 'Ahoy daar komt de Bereboot'. In 1978 verhuist de serie naar de AVRO en wordt de begintune 'Wie stapt er mee in de Bereboot'.

De serie is gemaakt door stripschrijver Lo Hartog van Banda. Hij heeft meer succesvolle kinderseries geschreven zoals Ti-Ta Tovenaar en Astronautjes.

De bemanning van de Bereboot bestaat uit: Kapitein Brom, een brombeer met een hart van goud; Brilbeer de machinist, een vakman die alles wist van piefjes en palletjes; Maatje, een jong, maar slim zeebeertje. Verder zijn er nog enkele vaste personages, waaronder Tante Neel, een Rotterdamse die het zeemanshuis runt en dol is op kapitein Brom. In elk verhaal duiken meestal heel wat vreemde personages op, waarvan de meeste heel exotisch zijn.

Makers

Scenario Lo Hartog van Banda

Muziek Joop Stokkermans

Decor Rolf Hartog van Banda, Jan Heyens, Ans Leconte

Productie Max Appelboom, Hans Kortekaas, Lo Hartog van Banda

Regie Lo Harto van Banda, Jan Pieter Borkus, Lex Richters

NOS, AVRO, TROS

Cast

Fred de Kei - Jan Borkus

Kapitein Brom - Bert Dijkstra

Brilbeer - Paul van Gorcum

Maatje, Tante Neel - Trudy Libosan